blankGrodzisko - Česká verze

Zamek w Grodzisku

(Grodzisko • Skała)

Zamek w Grodzisku - Zabudowa w miejscu zamku na zdjęciu Tadeusza Chrzanowskiego Zamek w Grodzisku - Grodzisko na zdjęciu z 1897 roku Zamek w Grodzisku - Pustelnia błogosławionej Salomei na Grodzisku na pocztówce z około 1923 roku Zamek w Grodzisku - Widok z lotu ptaka, fot. ZeroJeden, V 2020 Zamek w Grodzisku - Widok z lotu ptaka, fot. ZeroJeden, V 2020 Zamek w Grodzisku - Widok z lotu ptaka, fot. ZeroJeden, V 2020 Zamek w Grodzisku - Widok z lotu ptaka, fot. ZeroJeden, V 2020 Zamek w Grodzisku - Pozostałości murów po zewnętrznej stronie fosy, fot. ZeroJeden, IV 2006 Zamek w Grodzisku - fot. ZeroJeden, IX 2005 Zamek w Grodzisku - fot. ZeroJeden, IX 2005 Zamek w Grodzisku - fot. ZeroJeden, IX 2005 Zamek w Grodzisku - fot. ZeroJeden, IX 2005 Zamek w Grodzisku - Widok od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, IV 2006 Zamek w Grodzisku - Widok od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, IV 2006 Zamek w Grodzisku - Brama w murze kościelnym, fot. ZeroJeden, IV 2006 Zamek w Grodzisku - Plan pustelni w latach 30. XX wieku według Gabriela Leńczyka  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=69&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(69);return false;'>źródło</a>] Zamek w Grodzisku - Staloryt Auguste François Alés, Environs de Krakovie de Sainte-Salomée a Grodzisko, Leonard Chodźkoi: La Pologne historique... t.1, Paris 1835-1836 Zamek w Grodzisku - Drzeworyt E.Gorazdowskiego, Tygodnik Illustrowany 1868 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek w Grodzisku - Drzeworyt według rysunku Feliksa Brzozowskiego, Tygodnik Illustrowany 1880 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek w Grodzisku - Skała z pustelnią na litografii Napoleona Ordy, 'Album Widoków', Seria 7, 1881 Zamek w Grodzisku - Pustelnia błogosławionej Kingi na litografii Jana Nepomucena Głowackiego, '24 widoków miasta Krakowa i jego okolic', Kraków 1832