blankMirosławiczki - English version

Zamek w Miros??awiczkach

(Mirosławiczki • Rosenthal • Rosenborn • Rosenthal-Mörschelwitz)

Nazwy podobne do Mirosławiczki • Rosenborn • Rosenthal • Rosenthal-Mörschelwitz:    Mirosławiec (69%)

zLokalizacja zamku na mapie Polskiamek w Miros??awiczkach wzmiankowany jest w 1411 roku jako w??asno??Ä? braci Opetz i Heinemann von Rosenthal, p????niej czÄ?sto zmienia?? w??a??cicieli. W poczÄ?tkach XIX wieku wzniesiono nowy pa??ac, ale jeszcze w drugiej po??owie XIX wieku istnia?? stary zamek, kt??ry w 1889 roku zosta?? po po??arze zamieniony na spichlerz.

Zamek w Miros??awiczkach - Elewacja północna i wschodnia dworu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Miros??awiczkach - Północna elewacja dworu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Miros??awiczkach - Widok z lotu ptaka od południowego-zachodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Miros??awiczkach - Widok od południa, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Miros??awiczkach - Widok na dwór od północy, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Miros??awiczkach - Widok od północy, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Miros??awiczkach - Widok z lotu ptaka od północnego-wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Miros??awiczkach - Widok z lotu ptaka od wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek w Miros??awiczkach - Widok z lotu ptaka od wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013