blankŁęczyca - Deutsch

Zamek w Łęczycy

Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, IV 2002 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek w Łęczycy - Widok od północy, fot. ZeroJeden, IV 2002 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, IV 2005 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, IV 2005 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, X 2014 Zamek w Łęczycy - Brama wjazdowa, fot. ZeroJeden, IV 2002 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, X 2014 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, X 2014 Zamek w Łęczycy - Zamek na widokówce z okresu międzywojennego Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, X 2014 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, X 2014 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, X 2014 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, X 2014 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, X 2014 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, X 2014 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, X 2014 Zamek w Łęczycy - fot. Wincenty Boretti, przed 1915 rokiem Zamek w Łęczycy - fot. Józef Pius Dziekoński, przed 1915 rokiem Zamek w Łęczycy - fot. Józef Pius Dziekoński, przed 1915 rokiem Zamek w Łęczycy - Widok od północy, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek w Łęczycy - fot. Józef Pius Dziekoński, przed 1915 rokiem Zamek w Łęczycy - fot. Józef Pius Dziekoński, przed 1915 rokiem Zamek w Łęczycy - fot. Józef Pius Dziekoński, przed 1915 rokiem Zamek w Łęczycy - fot. Józef Pius Dziekoński, przed 1915 rokiem Zamek w Łęczycy - Zamek w Łęczycy na pocztówce z 1901 roku Zamek w Łęczycy - Zamek w Łęczycy na zdjęciu z lat 20. XX wieku Zamek w Łęczycy - Zamek w Łęczycy na pocztówce z okresu międzywojennego Zamek w Łęczycy - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek w Łęczycy - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek w Łęczycy - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, IV 2005 Zamek w Łęczycy - Zamek na widokówce z 1915 roku Zamek w Łęczycy - Odbudowana wieża zamkowa, fot. ZeroJeden, IV 2005 Zamek w Łęczycy - fot. ZeroJeden, IV 2005 Zamek w Łęczycy - Zamek w Łęczycy na pocztówce z 1919 roku Zamek w Łęczycy - Brama wjazdowa, fot. ZeroJeden, IV 2005 Zamek w Łęczycy - Plan według Bohdana Guerquina 'Zamki w Polsce'  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=45&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(45);return false;'>źródło</a>] Zamek w Łęczycy - Plan zamku według Tadeusza Poklewskiego i Emilii Garbarczyk 'Zamek w Besiekierach w Łęczyckiem' Zamek w Łęczycy - Rekonstrukcja rzutów trzech kondygnacji domu starego na podstawie lustracji z 1564 roku według Tadeusza Poklewskiego i Emilii Garbarczyk  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=117&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(117);return false;'>źródło</a>] Zamek w Łęczycy - Rekonstrukcja rzutu pierwszego zamku wraz z domem starym według Tadeusza Poklewskiego i Emilii Garbarczyk (I-wieża, II-brama, III-dom stary)  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=117&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(117);return false;'>źródło</a>] Zamek w Łęczycy - Plan Łęczycy z 1796 roku Zamek w Łęczycy - Drzeworyt, Przyjaciel Ludu 1835 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek w Łęczycy - Ruiny zamku na litografii Napoleona Ordy, 'Album Widoków', Seria 7, 1881 Zamek w Łęczycy - Rekonstrukcja zamku według Jana Salma, 'Leksykon zamków w Polsce'  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek w Łęczycy - Rekonstrukcja domu starego według Tadeusza Poklewskiego i Emilii Garbarczyk  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=117&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(117);return false;'>źródło</a>] Zamek w Łęczycy - Drzeworyt według rysunku Królikowskiego, Tygodnik Illustrowany 1867 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek w Łęczycy - Ruiny zamku w Łęczycy na rysunku Jana Olszewskiego z 1904 roku Zamek w Łęczycy - Zamek w Łęczycy na litografii Kazimierza Stronczyńskiego, 'Kazimierza Stronczyńskiego opisy i widoki zabytków w Królestwie Polskim (1844-1855)'