blankŁęczyca - Deutsch

Zamek w Łęczycy

Tytuł PIĘKNE MIEJSCE W POLSCE
2009-02-27  04:14 • Imię/nazwisko/nick kristwawa
naprawdę piekne krolewskie miasto z duszą, zycze mu rozwoju krist

2006-04-26  22:58 •  Przyjaciel łęczyckiego diabła.
Tęsknię do tego zamku - co pilnuje Bzury. Teśknię do tej szkoły - co ma mądre mury, Tęsknię do ulicy - co mnie wychowała, Tęsknie za Łęczycą - bo jest tak wspaniała !!!

2006-03-18  01:58 • iwanwasiliewicz
jestem rodowitym Łęczycaninem codziennie przed oczyma mam te łąki pachnące i piękne,to powietrze niebiańsko świerze,to słonko które codzień budziło mnie rano.Ech aż na same wspomnienia żal sciskagardło aserce się kraje.Można z Łęczycy odjechać na bardzo daleko ale i tak ma się ją w sercu

2006-03-17  01:07 • Miśka
Zamek jest super nawet ze wzgledu na to że mieszkam nie daleko Łęczycy

2006-02-13  04:16 • Andrzej Konarzewski
Łęczyca to również moje rodzinne miasto, które kocham najbardziej na świecie i chociaż los rzucił mnie daleko to przecież co rok przyjeżdżam do Tego miasta na urlop i zawsze jestem na Zamku. Pozdrawiam Łęczycan Darka Słomkę, Sylwka Sobczaka, Janusza Czarneckiego. Pozdrawiam.

2005-10-29  17:14 • maja
pierwsza lokalizacja Łęczycy to z pewnością nie "Szwedzka Góra". Radzę poczytać i douczyć się zdziebko.

2005-09-26  18:40 • Joanna z Bolkowa
Serdeczne pozdrowienia dla najsympatyczniejszej przyjaciólki z leczycy a jednoczesnie pracownicy zamku Reni - składa kolezanka Joanna z Bolkowa

2005-02-27  07:05 • mieszkaniec
Wszystko było by cacy ale początek nie ma zbyt wiele wspólnego z historią. Jak mnie pamięć nie myli gród łęczycki datuje się na około VI w. i znajduje się w pobliżu dzisiejszego Tumu (pierwsza lokalizacja Łęczycy) i jest to Szwedzka Góra. Po co by nasi przodkowie mieli wznosić kolegiatę w szczerym polu. Zamek jest wspaniały Łęczyca też i aż dziw bierze że oparła się tylu zawieruchom dziejowym.

2004-10-16  03:43 •
ja też urodziłem się w Łęczycy i dużym sentymentem dażę to miasto i podobno osiedle przy Bitwy nad Bzurą stoi na polach mego praszczura proszę Was róbcie wszystko żeby zaistniało w świadomości rodaków Może publikowane opowieści o DIABLE BORUTA.W moim przypadku podziałały na wyobraźnię. pozdrawiam albin

2004-10-13  16:09 • Nova
Mam nadzieję, że jeszcze dane będzie przeżyć miłe chwile w czasie organizowanych biesiad rycerskich. Wielkie uszanowania dla grupy rycerzy, którzy poświecają swój czas dla zapewnienia miłego spędzenia czasu innym osobom. Uszanowanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2004-08-29  02:07 • Elżbieta
mieszkam w łodzi ... mimo ze łodź jest spora to łęczyca poprzez ten turniej rycerski i całą super atmosfere jest jeszcze większa od łodzi ... jesteście wielcy... Pozdrawiam Kasztelana Zamku łęczyckiego :-)))

2004-08-24  22:15 • marcin
szukam Ani która napisała ,że stawia na zamek w łęczycy i że jest to miasto rodzinne jej mamy oraz,że pamieta smak wodnistych lodów włoskich...boże ja czuje do dzis smak tych lodów włoskich,zapach traw i szumu witru z łęczyckich pól bo, jako dziecko nie przezyłem fantastyczniejszych przygód jak tam....rodem jak z Pana samochodzika...czytając książki Nienackiego nijakoczytam o sobie... ps. marcinwojtala@poczta.onet.pl napisz...

2004-08-21  17:21 • Anna
Oddaję mój głos na łęczcki zamek, bo mój Dziadek był Król! To rodzinne miasto mojej Mamy, w którym spędziałam wiele miesięcy swego dziecięctwa, i do dziś pamiętam smak wodnitych lodów włoskich. NIepowtarzalne! W tym roku po raz pierwszy wybieram się na turniej, więc do zobaczenia Łęczyco.

2004-08-08  14:12 • klucznik
Łęczyca, to środek Polski. Boruta wiedział gdzie się umiejscowić. Ten diabeł, to sympatyczny diabeł i dlatego jest znanny w całej Polsce.

2004-08-08  03:53 • bobofrut
Ten zamek to najlepsza atrakcja i polecam też inne zabytki w tym mieście na prawdę warto tu przyjechać

2004-07-29  05:47 • miki
Na Zamku w Łęczycy organizowane są rokrocznie jedne z najlepszych w kraju biesiady i turnieje rycerskie. Byliśmy tu niejednokrotnie i będziemy z pewnością wracać. Asia, Paweł i Robson.

2004-04-08  04:18 • arvenka
Zamek w Łęczycy jest bardzo ciekawą budowlą z bardzo interesującą przeszłością. Sam fakt, jak bardzo ważne miejsce zajmował w naszej historii jeszcze bardziej nakłania mnie do zagłosowania na ten zamek.

2004-03-11  00:24 • vieczorova
polecam wszystkim odwiedzenie tego miejsca i polecam tez turniej rycerski, ktory sie na łeczyckim zamku odbywa co roku, w sierpniu, fajna zabawa:), pozdrawiam Łęczycan!

2004-02-28  06:33 • Olo
Nie widziałem bardziej fascynującego miejsca w środkowej Polsce.

2004-02-24  01:07 • Adanka
W łęczyckim Tumie byłam kiedyś na mszy.

2004-02-22  07:21 • Kiszony
Pozdrowienia dla Ola, Chlawy, Wojtka i Michała oraz całej załogi Zamku Łęczyckiego

2004-02-17  20:22 • Arkadiusz ze Ścinawy
Nie jestem łęczyczaninem, ale przeżyłem wspaniałe chwile na Zamku w Łęczycy podczas turniejów rycerskich.

2004-01-14  20:32 • Waldemar Rekść
Z uwagi na rangę tego zabytku, powinien on być do końca odbudowany, choćby przez prywatnych inwestorów.

2003-12-06  07:22 • mlody
zamek jest the best

2003-11-07  00:27 • ir
Dlatego, że jestem łęczycaninem i jestem dumny z naszych zabytków

2000-08-18  01:25 • oslaska
Jest to zamek w rodzinnym mieście mojego męża.

2000-08-18  01:19 • kappawel
Jest to zamek w moim rodzinnym mieście.

1999-07-08  16:49 • pisiu
bo byl zbudowany jeszcze za Kazimierza Wielkiego (i przez niego wlasnie) no i co tu ukrywac - urodzilem sie w Leczycy i kocham to miasto