blankCzaniec - Česká verze

Dwór w Czańcu

Nazwy podobne do Czaniec:    Czacz ·

DLokalizacja zamku na mapie Polskiwór obronny w Czańcu pochodzi z XVII wieku, kiedy to został wzniesiony przez rodzinę Stokłowskich.
Zachowany jest w całości.
Dwór w Czańcu - fot. ZeroJeden, X 2000 Dwór w Czańcu - Dwór w trakcie prac remontowych, fot. ZeroJeden, VII 2011 Dwór w Czańcu - Widok wzdłuż parteru wschodniego skrzydła, fot. ZeroJeden, X 2005 Dwór w Czańcu - Sklepienie piwnic pod południowym skrzydłem, fot. ZeroJeden, X 2005 Dwór w Czańcu - Parter w południowej części dworu, fot. ZeroJeden, X 2005 Dwór w Czańcu - fot. ZeroJeden, VII 2011 Dwór w Czańcu - Zdjęcie z lotu ptaka, fot. ZeroJeden, V 2020 Dwór w Czańcu - Zdjęcie z lotu ptaka, fot. ZeroJeden, V 2020 Dwór w Czańcu - Zdjęcie z lotu ptaka, fot. ZeroJeden, V 2020 Dwór w Czańcu - Zdjęcie z lotu ptaka, fot. ZeroJeden, V 2020 Dwór w Czańcu - Zdjęcie z lotu ptaka, fot. ZeroJeden, V 2020 Dwór w Czańcu - Ściana zachodnia dworu, fot. ZeroJeden, X 2000 Dwór w Czańcu - Zdjęcie z lotu ptaka, fot. ZeroJeden, V 2020 Dwór w Czańcu - Zdjęcie z lotu ptaka, fot. ZeroJeden, V 2020 Dwór w Czańcu - fot. ZeroJeden, X 2005 Dwór w Czańcu - fot. ZeroJeden, X 2000 Dwór w Czańcu - Frontowa ściana dworu, fot. ZeroJeden, X 2000 Dwór w Czańcu - fot. ZeroJeden, X 2005 Dwór w Czańcu - Umocnienia dworu, fot. ZeroJeden, VII 2004 Dwór w Czańcu - fot. ZeroJeden, X 2005 Dwór w Czańcu - fot. ZeroJeden, X 2005 Dwór w Czańcu - Plan według Mariana Korneckiego 'Zamki i dwory obronne ziemi krakowskiej'  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=60&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(60);return false;'>źródło</a>] Dwór w Czańcu - Plan parteru dworu w Czańcu, kolorem czarnym oznaczona najstarsza część