Zamek Wleń

(Wleń • Lähnhaus • Wleński Gródek • Lehnhaus)

Zamek Wleń - Plan zamku według Cezarego Buśko 'Die Burg Lähn im 12.-17. Jahrhundert' Zamek Wleń - Plan zamku według H.Uhtenwolda, zaczerpnięte z 'Zamki śląskie'  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=15&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(15);return false;'>źródło</a>] Zamek Wleń - Rekonstrukcja zamku w XIII wieku według Jana Salma, 'Leksykon zamków w Polsce'  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek Wleń - Miedzioryt F.B.Endlera z 1802 roku  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=145&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(145);return false;'>źródło</a>] Zamek Wleń - Rekonstrukcja zamku według W.Patschovsky'ego  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=300&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(300);return false;'>źródło</a>] Zamek Wleń - Ruiny zamku Wleń na litografii Theodora Blatterbauera z 1885 roku Zamek Wleń - Rekonstrukcja zamku wleńskiego na między wojennej widokówce Zamek Wleń - Wleń na grafice z drugiej połowy XIX wieku Zamek Wleń - Drzeworyt, Tygodnik Illustrowany 1881 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek Wleń - Drzeworyt, Tygodnik Illustrowany 1881 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek Wleń - fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Mury romańskiej wieży sześciobocznej, a nad nią okrągła wieża gotycka, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Wschodni odcinek murów obwodowych, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Ruiny wieży sześciobocznej widoczne ze szczytu wieży okrągłej, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Ruiny skrzydła południowego, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Resztki najstarszej części po zachodniej stronie założenie, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Wnętrze XII-wiecznej zabudowy, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Widok z pozostałości pierwotnego sześciobocznego bergfriedu na późniejszą wieżę okrągłą, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Dziedziniec zamkowy, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Okno wieży okrągłej i zabudowa wzgłuż zachodniego odcinka murów obwodowych, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Okno wieży okrągłej i zabudowa wzgłuż zachodniego odcinka murów obwodowych, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - XII-wieczna ściana, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Sklepienie szczytowe wieży, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Pozostałości zabudowań wzdłuż zachodniego muru obwodowego, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Widok z lotu ptaka od południowego-zachodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Wleń - Widok z lotu ptaka od południowego-zachodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Wleń - Widok z lotu ptaka od południowego-zachodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Wleń - Widok z lotu ptaka od zachodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Wleń - Ruiny zamku na widokówce z 1940 roku Zamek Wleń - Widok z lotu ptaka od północy, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Wleń - Widok z lotu ptaka od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Wleń - Widok z lotu ptaka od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Wleń - Widok z lotu ptaka od południa, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Wleń - Widok z lotu ptaka od południa, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Wleń - Zamek Wleń na widokówce z początków XX wieku Zamek Wleń - Zamek Wleń na widokówce z 1915 roku Zamek Wleń - Zamek Wleń na widokówce z lat 40. XX wieku Zamek Wleń - Zamek Wleń na widokówce z początków XX wieku Zamek Wleń - Zamek Wleń na pocztówce z 1927 roku Zamek Wleń - Wieża zamkowa, widok z północnych zabudowań, fot. ZeroJeden, IX 2002 Zamek Wleń - Zamek Wleń na zdjęciu z lat 1887-1900 Zamek Wleń - fot. ZeroJeden, IX 2002 Zamek Wleń - fot. ZeroJeden, IX 2002 Zamek Wleń - Przebita wtórnie furta wejściowa we wschodnim murze, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Wleń - Przyziemie zabudowań wzdłuż zachodniego ciągu murów, fot. ZeroJeden, V 2005