Zamek w Toruniu

(Toruń • Thorn)

Zamek w Toruniu - Plan zamku według B.Kosińskiej  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=173&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(173);return false;'>źródło</a>] Zamek w Toruniu - Plan zamku według Jerzego Frycza i Bohdana Guerquina  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek w Toruniu - Plan Torunia z zamkiem, 'Die Bau- und Kunstdenkmäler des Kreises Thorn', 1889 Zamek w Toruniu - Zamek toruński przed zniszczeniem w 1454 roku, rekonstrukcja malarska Waltera Zieglera z początku XX wieku, ze zbiorów Muzeum Okręgowego w Toruniu  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=211&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(211);return false;'>źródło</a>] Zamek w Toruniu - Rekonstrukcja zamku w XIV/XV wieku według Jana Salma, 'Leksykon zamków w Polsce'  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek w Toruniu - Drzeworyt, Tygodnik Illustrowany 1863 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek w Toruniu - Gdanisko zamkowe w 1745 roku według rysunku Georga Friedricha Steinera Zamek w Toruniu - Miasto i pozostałości zamku na sztychu Erika Dahlbergha z dzieła Samuela Pufendorfa 'De rebus a Carolo Gustavo gestis', 1656 rok Zamek w Toruniu - Gdanisko zamku w Toruniu, 'Die Bau- und Kunstdenkmäler des Kreises Thorn', 1889 Zamek w Toruniu - Sztych M.Zeillera z 1652 roku Zamek w Toruniu - Fragment panoramy Torunia z ruinami zamku, Eryk Dahlberg, 1656 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VIII 2000 Zamek w Toruniu - fot. JAPCOK, III 2002 Zamek w Toruniu - Widok na pozostałości północnej części zamku, fot. JAPCOK, III 2002 Zamek w Toruniu - Ruiny zamku na widokówce z lat 20. XX wieku Zamek w Toruniu - Brama wjazdowa, fot. ZeroJeden, IV 2005 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, IV 2005 Zamek w Toruniu - Widok od wschodu na gdanisko za murem miejskim, fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Toruniu - Widok na gdanisko od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VIII 2000 Zamek w Toruniu - Szczyt chodnika prowadzącego do gdaniska, fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VII 2005 Zamek w Toruniu - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2018 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VIII 2000 Zamek w Toruniu - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2018 Zamek w Toruniu - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2018 Zamek w Toruniu - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2018 Zamek w Toruniu - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2018 Zamek w Toruniu - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2018 Zamek w Toruniu - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2018 Zamek w Toruniu - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2018 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VIII 2000 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VIII 2000 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, VIII 2000 Zamek w Toruniu - fot. ZeroJeden, III 2002 Zamek w Toruniu - fot. JAPCOK, III 2002 Zamek w Toruniu - Ruiny zamku na widokówce z 1918 roku