blankSobieszów - Česká verze

Zamek Chojnik w Sobieszowie

(Sobieszów • Chojnik • Jelenia Góra-Sobieszów • Kynast • Hermsdorf)

Zamek Chojnik w Sobieszowie - Plan ruin zamku według Bohdana Guerquina  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek Chojnik w Sobieszowie - Plan zamkuwedług Lutscha z początku XX wieku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Przekrój zamku od strony północno-wschodniej ze zbiorów Katedry Historii Architektury Polskiej Politechniki Wrocławskiej, pomiar z 1956 roku  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=15&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(15);return false;'>źródło</a>]  <!--[<a href='138' title='Zamek Chojnik w Sobieszowie - 138' alt='Zamek Chojnik w Sobieszowie - 138' target=_blank>źródło</a>]--> Zamek Chojnik w Sobieszowie - Elewacja północno-zachodnia zamku ze zbiorów Katedry Historii Architektury Polskiej Politechniki Wrocławskiej, pomiar z 1956 roku  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=15&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(15);return false;'>źródło</a>]  <!--[<a href='138' title='Zamek Chojnik w Sobieszowie - 138' alt='Zamek Chojnik w Sobieszowie - 138' target=_blank>źródło</a>]--> Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik około 1400 r. Rekonstrukcja O.Czernera, B.Guerquina i J.Rozpędowskiego Zamek Chojnik w Sobieszowie - Rysunek Kurta Arendta z lat 20. XX wieku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Rysunek G.Poppego z lat 20. XX wieku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Rysunek G.Poppego z lat 20. XX wieku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Rysunek Kurta Arendta z lat 20. XX wieku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Rysunek Kurta Arendta z lat 20. XX wieku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Rysunek G.Schura z 1921 roku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Rysunek G.Schura z 1921 roku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Litografia według rysunku Theodora Blatterbauera Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek na drzeworycie z XIX wieku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na litografii A.Meysela z 1855 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Staloryt A.H.Payne'a według rysunku L.Richtera z 1841 roku  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=145&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(145);return false;'>źródło</a>] Zamek Chojnik w Sobieszowie - Fryderyk Bernard Wernher, Topografia Śląska 1744-1768 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na litografii Antona Balzera z 1794 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok na zamek Chojnik na litografii W.Loeillota według rysunku Ferdinanda Koski, 'Sudeten Album' 1862 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na litografii Carla Theodora Mattisa z około połowy XIX wieku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na rycinie według rysunku Christopha Nathe z 1806 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na widokówce z okresu międzywojennego Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na litografii Eduarda Pietzscha, Borussia 1838 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na litografii z 1834 roku, Friedrich Gottlob Endler Zamek Chojnik w Sobieszowie - Chojnik na litografii z 1834 roku, Friedrich Gottlob Endler Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na litografii z 1834 roku, Friedrich Gottlob Endler Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok zamku przed pożarem w 1675 roku według Schlesische Heimat-Blatter, 1908 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik ma litografii z 1850 roku, Fridrich August Tittel Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik w 1820 roku, Friedrich August Tittel, '18 colorierte Ansichten aus dem Riesengebirge : darau eins der Kynast von Carl Gottardt Schaffgotsch coloriert' Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik w 1820 roku, Friedrich August Tittel, '18 colorierte Ansichten aus dem Riesengebirge : darau eins der Kynast von Carl Gottardt Schaffgotsch coloriert' Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik w 1820 roku, Friedrich August Tittel, '18 colorierte Ansichten aus dem Riesengebirge : darau eins der Kynast von Carl Gottardt Schaffgotsch coloriert' Zamek Chojnik w Sobieszowie - Litografia H.Litzmanna z połowy XIX wieku z teki Alberta Dunckera Zamek Chojnik w Sobieszowie - Drzeworyt, Tygodnik Illustrowany 1883 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek Chojnik w Sobieszowie - Drzeworyt, Tygodnik Illustrowany 1883 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek Chojnik w Sobieszowie - Rysunek Kurta Arendta z lat 20. XX wieku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Rysunek Fr.Iwana z lat 20. XX wieku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Rysunek E.Schtoppa z lat 20. XX wieku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek na widokówce z 1903 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok na zamek na zdjęciu E.Bauera z 1914 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek na widokówce z 1903 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek na zdjęciu z 1926 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok od zachodu, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok z lotu ptaka od północnego-wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok z międzywojennej widokówki Zamek Chojnik w Sobieszowie - fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok z wieży na dziedziniec zamku dolnego, fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Fotografia T.Herwalta z lat 20. XX wieku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok z dziedzińca zamku dolnego na wieżę, fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zabudowania zamku dolnego, fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - fot. ZeroJeden, IX 2001 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Robert Weber, Schlesische Schlosser, 1909 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok z lotu ptaka od północnego-wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok od zachodu, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok z lotu ptaka od północnego-wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok z lotu ptaka od północnego-wschodu, fot. ZeroJeden, X 2013 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na widokówce z okresu międzywojennego Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na widokówce z okresu międzywojennego Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na widokówce z okresu międzywojennego Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na widokówce z okresu międzywojennego Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na pocztówce z 1914 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek Chojnik na zdjęciu sprzed 1945 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok od zachodu, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Chojnik na pocztówce z 1930 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Chojnik na pocztówce z 1925 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Chojnik w okresie międzywojennym Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, III 2022 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek na widokówce z 1931 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, III 2022 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, III 2022 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek na zdjęciu z początku XX wieku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zamek na widokówce z 1913 roku Zamek Chojnik w Sobieszowie - Widok od zachodu, fot. ZeroJeden, V 2005 Zamek Chojnik w Sobieszowie - Zdjęcie z okresu międzywojennego