Zamek w Siedlisku

(Siedlisko • Carolath)

Nazwy podobne do Siedlisko • Carolath:    Siedlec · Siedlęcin ·

rLokalizacja zamku na mapie Polskiuiny bastionowego zamku nad Odrą z końca XVI wieku. Bastiony i kurtyny zostały dobudowane w początkach wieku XVII, w tym samym wieku zaczął być etapami przebudowywany na pałac. Zachowały się fragmenty kurtyny, murów budynku z XVI wieku oraz bastiony.
Zamek w Siedlisku - Współczesny plan zamku według Krzysztofa Motyla  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=264&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(264);return false;'>źródło</a>] Zamek w Siedlisku - Rozwarstwienie chronologiczne zamku według R.Kąsinowskiej z uzupełnieniami Krzysztofa Motyla  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=264&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(264);return false;'>źródło</a>] Zamek w Siedlisku - Fortyfikacje bastionowe według pomiaru z 1626 roku, rys. Krzysztofa Motyla  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=264&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(264);return false;'>źródło</a>] Zamek w Siedlisku - Rzut parteru najstarszej części skrzydła południowego zamku według T.Andrzejewskiego  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=264&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(264);return false;'>źródło</a>] Zamek w Siedlisku - Widok zamku od strony Odry według rysunku Theodora Blätterbauera z pierwszej połowy XIX wieku Zamek w Siedlisku - Fryderyk Bernard Wernher, Topografia Śląska 1744-1768 Zamek w Siedlisku - Fryderyk Bernard Wernher, Topografia Śląska 1744-1768 Zamek w Siedlisku - Częściowo zrealizowany projekt przebudowy autorstwa C.Ludeckego z około 1865 roku  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=264&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(264);return false;'>źródło</a>] Zamek w Siedlisku - Rekonstrukcja założenia z 1620 roku według Krzysztofa Motyla  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=264&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(264);return false;'>źródło</a>] Zamek w Siedlisku - Litografia z połowy XIX wieku z teki Alberta Dunckera Zamek w Siedlisku - Litografia Theodora Blatterbauera  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=211&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(211);return false;'>źródło</a>] Zamek w Siedlisku - Zamek w Siedlisku, 1823-1862 Zamek w Siedlisku - Brama wjazdowa od północnego-wschodu, fot. ZeroJeden, IV 2002 Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, V 2006 Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, V 2006 Zamek w Siedlisku - Zamek na widokówce z 1898 roku Zamek w Siedlisku - fot. JAPCOK, IV 2002 Zamek w Siedlisku - fot. JAPCOK, IV 2002 Zamek w Siedlisku - Zamek w początku XX wieku Zamek w Siedlisku - Zdjęcie lotnicze z trzydziestych lat XX wieku Zamek w Siedlisku - Zamek w Siedlisku na widokówce z 1917 roku Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, V 2006 Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, V 2006 Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, IV 2002 Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, V 2006 Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, V 2006 Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, V 2006 Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, V 2006 Zamek w Siedlisku - Zamek na przedwojennej widokówce Zamek w Siedlisku - Zamek na przedwojennej widokówce Zamek w Siedlisku - Robert Weber, Schlesische Schlosser, 1909 Zamek w Siedlisku - Robert Weber, Schlesische Schlosser, 1909 Zamek w Siedlisku - Robert Weber, Schlesische Schlosser, 1909 Zamek w Siedlisku - Zamek w Siedlisku na zdjęciu Mielerta z 1925 roku Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, IV 2002 Zamek w Siedlisku - Zamek w Siedlisku w okresie międzywojennym Zamek w Siedlisku - Zamek w Siedlisku na pocztówce z 1912 roku Zamek w Siedlisku - Zamek w Siedlisku na pocztówce z 1912 roku Zamek w Siedlisku - Zachodnie skrzydło zespołu zamkowego, fot. ZeroJeden, V 2006 Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, IV 2002 Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, IV 2002 Zamek w Siedlisku - fot. JAPCOK, IV 2002 Zamek w Siedlisku - Widok od dziedzińca na budynek bramny, fot. ZeroJeden, IV 2002 Zamek w Siedlisku - fot. ZeroJeden, V 2006