Zamek w Nidzicy

(Nidzica • Neidenburg • Nibork)

Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, IV 2009 Zamek w Nidzicy - Dziedziniec zamkowy, fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Nidzicy - Północny ciąg krużganków, fot. ZeroJeden, VII 2002 Zamek w Nidzicy - Krużganki zachodniego i północnego skrzydła, fot. ZeroJeden, VII 2002 Zamek w Nidzicy - Brama zamku głównego, fot. ZeroJeden VI 2003 Zamek w Nidzicy - Przejazd bramny od strony dziedzińca wewnętrznego, fot. ZeroJeden VI 2003 Zamek w Nidzicy - Portal na pierwszej kondygnacji krużganków, fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Nidzicy - Zdjęcie z pocztówki z okresu międzywojennego Zamek w Nidzicy - Zamek na widokówce z 1903 roku Zamek w Nidzicy - Zamek na widokówce z 1935 roku Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, VII 2002 Zamek w Nidzicy - Zamek na widokówce z okresu międzywojennego Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Nidzicy - Widok od zachodu, fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Nidzicy - Widok od południowego-zachodu, fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, IV 2007 Zamek w Nidzicy - Wykusz przy wieży południowo-wschodniej, fot. ZeroJeden, IV 2007 Zamek w Nidzicy - Kaplica, fot. ZeroJeden, IV 2007 Zamek w Nidzicy - Okno w południowym skrzydle, fot. ZeroJeden, IV 2007 Zamek w Nidzicy - Skrzydło zachodnie zamku, fot. ZeroJeden, IV 2007 Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, IV 2009 Zamek w Nidzicy - Budynki przedbramia od strony dziedzińca, fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Nidzicy - Widok od południa na basteję zespołu bramnego, fot. ZeroJeden, IV 2009 Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, IV 2009 Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, IV 2009 Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, IV 2009 Zamek w Nidzicy - Widok wzdłuż południowego skrzydła zamku, fot. ZeroJeden, IV 2009 Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, IV 2009 Zamek w Nidzicy - Widok wzdłuż południowych krużganków, fot. ZeroJeden, IV 2009 Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, VI 2011 Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, VI 2011 Zamek w Nidzicy - Widok z lotu ptaka od południowego-zachodu, fot. ZeroJeden, VIII 2013 Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Nidzicy - Widok z lotu ptaka od południowego-zachodu, fot. ZeroJeden, VIII 2013 Zamek w Nidzicy - Widok z lotu ptaka od zachodu, fot. ZeroJeden, VIII 2013 Zamek w Nidzicy - Widok z lotu ptaka od północy, fot. ZeroJeden, VIII 2013 Zamek w Nidzicy - Widok z lotu ptaka od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, VIII 2013 Zamek w Nidzicy - Zamek w Nidzicy w 1910 roku Zamek w Nidzicy - Widok z lotu ptaka od południa, fot. ZeroJeden, VIII 2013 Zamek w Nidzicy - Widok z lotu ptaka od zachodu, fot. ZeroJeden, VIII 2013 Zamek w Nidzicy - Zamek w Nidzicy przed 1914 rokiem Zamek w Nidzicy - Zamek w Nidzicy na zdjęciu z lat 1900-10 Zamek w Nidzicy - Zamek na zdjęciu z około 1907 roku Zamek w Nidzicy - Dziedziniec zamkowy i krużganki, fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Nidzicy - Widok od wschodu, fot. ZeroJeden, IV 2009 Zamek w Nidzicy - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, IX 2021 Zamek w Nidzicy - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, IX 2021 Zamek w Nidzicy - Południowa wieża zamkowa, fot. ZeroJeden, VII 2002 Zamek w Nidzicy - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, IX 2021 Zamek w Nidzicy - fot. ZeroJeden, VI 2005 Zamek w Nidzicy - Plan przyziemia zamku według Conrada Steinbrechta, 'Die Ordensburgen der Hochmeisterzeit in Preussen...', Berlin 1920 Zamek w Nidzicy - Plan zamku według Conrada Steinbrechta, 'Die Ordensburgen der Hochmeisterzeit in Preussen...', Berlin 1920 Zamek w Nidzicy - Plan zamku według Conrada Steinbrechta, 'Die Ordensburgen der Hochmeisterzeit in Preussen...', Berlin 1920 Zamek w Nidzicy - Plan zamku według Conrada Steinbrechta, 'Die Ordensburgen der Hochmeisterzeit in Preussen...', Berlin 1920 Zamek w Nidzicy - Plan pierwszej kondygnacji zamku według Conrada Steinbrechta, 'Die Ordensburgen der Hochmeisterzeit in Preussen...', Berlin 1920 Zamek w Nidzicy - Plan zamku według 'Architektura gotycka' Zamek w Nidzicy - Plan zamku i miasta według O.Kloeppla  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek w Nidzicy - Plan zamku według Conrada Steinbrechta, 'Die Ordensburgen der Hochmeisterzeit in Preussen...', Berlin 1920 Zamek w Nidzicy - Plan zamku według Conrada Steinbrechta, 'Die Ordensburgen der Hochmeisterzeit in Preussen...', Berlin 1920 Zamek w Nidzicy - Panorama miasta z 1684 roku według Christopha Johanna Hartknocha Zamek w Nidzicy - Widok miasta i zamku krzyżackiego, rysunek z 1602 roku, zaczerpnięte z: 'Zabytki architektury i urbanistyki w Polsce' Warszawa 1986 Zamek w Nidzicy - Rekonstrukcja zamku według O.Kloeppla, 'Leksykon zamków w Polsce'  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek w Nidzicy - Elewacja wschodnia zamku, rysunek Conrada Steinbrechta Zamek w Nidzicy - Przekrój zachodniego skrzydła zamku, rysunek Conrada Steinbrechta