Zamek Książ

(Książ • Fürstenstein • Wałbrzych-Książ)

Zamek Książ - fot. ZeroJeden, IX 2003 Zamek Książ - fot. ZeroJeden, IX 2003 Zamek Książ - fot. ZeroJeden, IX 2003 Zamek Książ - Ogrody na południowych tarasach zamku Książ, fot. ZeroJeden, IX 2003 Zamek Książ - Południowa elewacja zamku, fot. ZeroJeden, VIII 2003 Zamek Książ - Zamek w 1901 roku Zamek Książ - Widok od południa, fot. ZeroJeden, IX 2003 Zamek Książ - Widok na zamek z międzywojennej widokówki Zamek Książ - Widok od południowego-wschodu, fot. ZeroJeden, IX 2003 Zamek Książ - fot. ZeroJeden, IX 2003 Zamek Książ - Widok od południa na południową wieżę zamkową, fot. ZeroJeden, IX 2003 Zamek Książ - Widok na zamek Książ od północy, fot. ZeroJeden, VI 2007 Zamek Książ - Zamek na widokówce z okresu międzywojennego Zamek Książ - Zamek na widokówce z 1901 roku Zamek Książ - Zamek na widokówce z 1902 roku Zamek Książ - Zamek na widokówce z 1913 roku Zamek Książ - Widok od południa, fot. JAPCOK, V 2004 Zamek Książ - Zamek na zdjęciu Dankelmanna z 1926 roku Zamek Książ - Zamek na zdjęciu z początku XX wieku Zamek Książ - Zamek na zdjęciu W.Möbiusa z 1945 roku Zamek Książ - Mury zamkowe w okresie międzywojennym Zamek Książ - Zamek Książ na widokówce z 1903 roku Zamek Książ - Zamek w 1920 roku Zamek Książ - Zamek Książ na widokówce z około 1900 roku Zamek Książ - Zamek w Książu na widokówce z 1915 roku Zamek Książ - Zamek w Książu na widokówce z 1933 roku Zamek Książ - Zamek w Książu na widokówce z 1939 roku Zamek Książ - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek Książ - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek Książ - fot. ZeroJeden, VI 2007 Zamek Książ - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek Książ - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek Książ - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek Książ - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek Książ - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek Książ - Widok zamku w 1908 roku Zamek Książ - Robert Weber, Schlesische Schlosser, 1909 Zamek Książ - Robert Weber, Schlesische Schlosser, 1909 Zamek Książ - Północna elewacja zamku, fot. ZeroJeden, IX 2003 Zamek Książ - Widok zamku od północy, fot. ZeroJeden, VI 2007 Zamek Książ - Plan zamku według 'Leksykonu zamków w Polsce'  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek Książ - Litografia H.Schmidta z połowy XIX wieku z teki Alberta Dunckera Zamek Książ - Zamek Książ na litografii W.Loeillota według rysunku Ferdinanda Koski, 'Sudeten Album' 1862 Zamek Książ - Zamek Książ na litografii Ludwiga Eduarda Lütke z około 1850 roku Zamek Książ - Ruiny Starego Książa i zamek Książ na litografii z około 1850 roku Zamek Książ - Zamek Książ na litografii Carla Theodora Mattisa z około połowy XIX wieku Zamek Książ - Zamek Książ na widokówce z 1915 roku Zamek Książ - Zamek Książ na litografii z 1808 roku, Friedrich Gottlob Endler Zamek Książ - Zamek w Książu w 1823 roku, Carl Theodor Mattis Zamek Książ - Zamek Książ w 1839 roku Zamek Książ - Zamek na litografii Ernsta Wilhelma Knippela z 1850 roku Zamek Książ - Zamek Stary Książ i Książ na litografii Eduarda Pietzscha, Borussia 1838 Zamek Książ - Widok z 1694 roku według E.Ziviera Zamek Książ - Książ na rysunku z lat 1830-50 Zamek Książ - Książ na sztychu z XVI wieku Zamek Książ - Zamek Książ na miedziorycie Friedricha Gottloba Endlera z początków XIX wieku Zamek Książ - Staloryt Kaspar Ulrich Huber według Theodor Blätterbauer, Aussicht von der Heuscheuer auf das Riesengebirge, Franz Schroller Schlesien t.1. Glogau 1885-1888 Zamek Książ - Zamek Książ, rysunek sprzed 1730 roku  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=207&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(207);return false;'>źródło</a>] Zamek Książ - Rysunek G.Schura z 1922 roku, V.Schaetzke - Schlesische Burgen und Schlösser Zamek Książ - Fryderyk Bernard Wernher, Topografia Śląska 1744-1768 Zamek Książ - Fryderyk Bernard Wernher, Topografia Śląska 1744-1768 Zamek Książ - Fryderyk Bernard Wernher, Topografia Śląska 1744-1768 Zamek Książ - Zamek w Książu, staloryt E.Grunewalda według rysunku L.Richtera, około 1885