blankŻmigród - Česká verze

Zamek w Żmigrodzie

(Żmigród • Trachenberg)

Zamek w Żmigrodzie - Plan wieży według G. Grundmanna, zaczerpnięte z: Mirosław Przyłęcki 'Budowle i zespoły obronne na Śląsku' Towarzystwo Opieki nad Zabytkami Warszawa 1998 Zamek w Żmigrodzie - Przekrój wieży według G. Grundmanna, zaczerpnięte z: Mirosław Przyłęcki 'Budowle i zespoły obronne na Śląsku' Towarzystwo Opieki nad Zabytkami Warszawa 1998 Zamek w Żmigrodzie - Kurt Bimler, Die Schlesischen Massiven Wehrbauten, 1942  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=1078&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(1078);return false;'>źródło</a>] Zamek w Żmigrodzie - Kurt Bimler, Die Schlesischen Massiven Wehrbauten, 1942  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=1078&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(1078);return false;'>źródło</a>] Zamek w Żmigrodzie - Miedzioryt Friedricha Gottloba Endlera według rysunku Goedschego, 1803 Zamek w Żmigrodzie - Fryderyk Bernard Wernher, Topografia Śląska 1744-1768 Zamek w Żmigrodzie - Fryderyk Bernard Wernher, Topografia Śląska 1744-1768 Zamek w Żmigrodzie - Fryderyk Bernard Wernher, Topografia Śląska 1744-1768 Zamek w Żmigrodzie - Litografia Ferdinanda Pazelta z połowy XIX wieku z teki Alberta Dunckera Zamek w Żmigrodzie - Litografia z dzieła 'Schlessien' Franza Schrollera z 1885 roku Zamek w Żmigrodzie - fot. ZeroJeden, VIII 2002 Zamek w Żmigrodzie - Zamek na widokówce z 1920 roku Zamek w Żmigrodzie - Robert Weber, Schlesische Schlosser, 1909 Zamek w Żmigrodzie - Robert Weber, Schlesische Schlosser, 1909 Zamek w Żmigrodzie - Robert Weber, Schlesische Schlosser, 1909 Zamek w Żmigrodzie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek w Żmigrodzie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek w Żmigrodzie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek w Żmigrodzie - fot. ZeroJeden, VIII 2002 Zamek w Żmigrodzie - fot. ZeroJeden, VIII 2002 Zamek w Żmigrodzie - fot. ZeroJeden, VIII 2002 Zamek w Żmigrodzie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek w Żmigrodzie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek w Żmigrodzie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Zamek w Żmigrodzie - Zamek na widokówce z 1903 roku