blankZłotoryja - esk verze

Zamek w Złotoryi

2009-06-15  04:58 • Imię/nazwisko/nick
czy wy w ogóle czytacie co tu jest napisane: Resztki murów zachowały się do 1725 roku, dziś nie ma po nim śladu!!!

2008-10-29  20:08 • rokis1997
jak wyglądają te ruiny? chyba już go nie ma!

2006-07-31  07:00 • Ula
Złotoryja to ładne miasto, ale ja tam żadnego zamku nie widziałam!!! A najbliższy jaki jest to zamek w Grodźcu i ruiny zamku w Rokitnicy.

2006-01-24  00:23 • lipszczak
to prawda, miasto jest urocze, okolice również (np. Leszczyna). Szkoda tylko, że młodzież masowo z niego wyjeżdża, ale to chyba problem większości malych mieścin w Polsce

2006-01-12  02:26 • mietek
jest tam ładnie

2005-11-08  23:48 • Magda_zlotoryja
Jeżeli mowa w tym momencie o Złotoryję, która znajduje się na dolnym śląsku, to bardzo proszę Was o używanie poprawnej formy odmiany :)) w Złotoryi, jak już ;)) odbywają się u nas płuczki i korowody, słowem: dzień naszego miasta obchodzony jest bardzo wesoło. A zamek Grodziec uważamy wręcz za rodzinę, więc i to miejsce warto odwiedzić. Baszta Kowalska(pozostałość prawdopodobnie po naszym zamku) również otwarta jest do zwiedzania:P

2005-07-25  00:40 • ja
juz nie przesadzajcie, ze ta zlotoryja taka zajebista jest! tez tu mieszkam i sie urodzilam, w porzo miacho, ale bywałam w lepszych:P

2005-06-07  01:59 • marek
Złotoryja jest najpiekniejszym miastem na całym świecie, kto w nim nie był nie ma prawa mówić że widział już wszystko. Tam odkryje nowy świat... Gorąo polecam to super miasto. Tylko jeszcze nie widziałm tego zamku ...

2004-10-06  02:06 • bobby
wspaniale miasto i wspaniali ludzie, pozdrowienia dla zlotoryjan.uwarzam ze taki zamek promowal by nasze miasto lepiej za granicami kraju.

2004-07-31  10:03 • Agata
Zlotoryja jest bardzo przeslicznym miastem urodzilam, sie tu ale mieszkam w Kanadzie bardzo tensknie za tym wspanialym miastem

2004-06-20  21:42 • martynkaa
Prześliczne miasto w końcu ja tu mieszkam :)

2004-04-02  23:41 • Tom
Uwielbiam tu przyjeżdżać na płuczki złota. Jest to piękne średniowieczne miasto z okazałą basztą.

2004-04-02  22:31 • TOMASZ LUBIN
Zamek powinno się doprowadzić do stanu używalności i wtedy mógłby być atrakcją turystyczną i konkurować z pobliskim Grodźcem.

2004-04-02  21:10 • Marek
Lubię Złotoryję, bo tu się urodziłem i mieszkam od 30 lat. faktycznie władze miasta mogłyby podjąć jakieś kroki w celu promocji tutejszych zabytków.

2004-04-02  19:45 • Banderoza
Może Towarzystwo kopaczy złota, albo Urząd Miasta mógłby się zająć odbudową zamku. Mistrzostwa w płukaniu złota to nie wszystko. Promować region można także dzięki zamkowi. A tak trzeba jeździć do Grodźca.

2004-04-02  18:31 • Ibrahim Ibn Jakub
Wiodą tu piękne trasy i szlaki gorskie. Piekne sa góry kaczawskie.

2004-04-02  16:54 • Wiesław
Jest to bezsprzecznie najładniej położone miasto na Dolnym Śląsku

2004-03-19  19:43 • Małgosia
Myślę, że kiedyś znajdzie się ktoś kto naprawdę zaopiekuje się tym miejscem.

2004-03-08  18:53 • Krzysiek
Działa tutaj podobno jakieś bractwo rycerskie. Nie wiem tylko jak mam nawiązać z nim kontakt. Proszę o pomoc. Mieszkam w pobliskiej Pielgrzymce.

2004-03-06  19:00 • Siczka
Lubię to miasto bo tu się urodziłem Lubi to miasto tu młodoć spędziłem

2004-03-04  17:55 • Złotnik
mam nadzieję, że na tegorocznych płuczkach złota znowu odwiedzę to miejsce.

2004-03-01  05:31 • Patryka
Uwielbiam to miasto. Jest tu dużo ciekawych miejsc do zwiedzenia. Baszta, zamek, zalew.....

2004-02-24  00:56 • zibi
Zamek jest dość dobry a imprezy w Złotoryji mówią same za siebie - płuczki złota nad zalewem. To jest to!!!

2004-02-22  07:47 • Złotoryjanin
Będąc na Dolnym Śląsku nie sposób nie zjawić się w Złotoryji, a będąc w Złotoryji nie sposób nie zjawić się na Zamku Grodziec.

Robiliśmy tu niezłe pokazy rycerskie

Odp:
2002-10-11  14:23 • Magiera
W Złotoryi nigdy nie było zamku.

2002-10-11  14:24 • Magiera
Umieściliście w spisie miejscowości Złotoryję ale tutaj według badań archeologicznych nie było nigdy żadnego zamku. Mam nadzieję, że reszta jest bardziej rzetelna...

2002-10-23  20:03 • ZeroJeden
Anonimie, nie wiem skąd wziąłeś informacje o braku zamku w Złotoryi :) ja swoje źródła podaję przy każdym opisie, a jakie są Twoje? Ciekawe czy rzetelność każdego opisu oceniasz na podstawie swojej wiedzy (jakby nie było anonimowej) nie patrząc na wiadomości posiadane przez innych.

2002-10-23  22:39 • luka
Mam nadzieję, że o ten chodzi bo w 2 minuty 15 sekund nic więcej nie znalazłem http://wiem.onet.pl/wiem/014f98.html

2002-10-23  22:42 • luka

2002-10-24  15:49 • ZeroJeden
owszem, Luka, chodzi własnie o te resztki na górze poza miastem. O tych resztkach piszą WSZYSTKIE ogólnodostępne publikacje, dlatego mnie troche wkurzył ten anonim zarzucający nierzetelność tylko dlatego, że sam nie zajrzał nawet do takich publikacji :)