Zamek w Złotorii

(Złotoria • Zlotterie)

Witam wszystkich, mam pytanie czy ktoś z was może poszukiwał jakiś przedmiotów na terenie zamku w złotori może ktoś z was kopał tam coś?? generalnie chciałbym się wybrać tam i trochę pokopać ale szukam jakiegoś punktu zaczepienia ponieważ wszystkie mapy i plany zamku są takie same ale często czytam o zakopanych piwnicach i chciałbym je odkopać hehe jeżeli ma ktoś jakieś informacje mógłby się nimi podzielić.Poszukiwałbym także osób chętnych do tego osób ekspedycji. pozdrawiam :)

2006-06-26  19:34 • Jarek
Mieszkałem w Toruniu i jako student historii odwiedziłem ten zamek. Rzeczywiście bardzo ciekawe miejsce. Dla ciekawych: w tym zamku przebywali tzw. Begardzi. Nie wdając się w szczegóły powiem tylko że to jedna z grup heretyckich popularna na zachodzie Europy. Na ziemiach polskich wiemy tylko o Złotoryi

2006-04-10  18:51 • WIKI
SUPER ZAMECZEK JESTEM HARCERKĄ IMIENIA WLADYSŁAWA BIAŁEGO KTORY BYŁ NA TYM ZAMKU BYŁO SUPPPPPEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRR

2019-09-20  17:58 •

2005-12-02  04:49 • artek02
Bardzo dobrze znam ten zamek. Wrażenie porażające. gdy się przy nim stoi odczuwa się strach ale parę minut później wszystko jest ok. Jestem małoletnim wędkarzem i wiem ze to stary zamek. Robi wielkie wrazenie na pozostałych wędkarzach. Wszystkim mieszkającym w okolicach Torunia proszę o zwiedzenie tego tajemniczego i zarazem jak na pierwszy rzut oka strasznego zamku. jeśli ktoś interesuje się wędkarstwem a dokładniej spiningiem proszę o kontakt GG: 3597431

2004-11-01  04:52 • mihau
Zamek naprawdę jest piękny i godny uwagi.

2004-09-14  22:12 • Złotousty
zamek piekny, ale wykorzystywany czesto do picia, paelnia trafki, i uprawiania bara bara, ludzie wescie sie tym naszym zaeczkiem zajmijcie bo nam tam burdel zrobią

2004-08-02  03:26 • archeo
Ludzie byłem tam dzisiaj... Zadziwiające miejsce...Przecież wygląda na to że tam jeszcze nikt chyba na dobre nie kopał... duży obszar, bardzo zarośnięty...a myżloałe ze to tylko jakieś fragmenyty murów -nie to jest dosłownie duży rozległy tel... co tam by można znakleźć, jak by się znalazł kasa na wykopaliska... jestem w szoku że coś takiego ma pod samym nosem -mieszkam w Toruniu ma Rubinkowie -a to juz tylko jakies 2 km. Wszsycu gadają w Toruniu tylko o 2 zamkach - Krzyżackim i Dybowskim -a ten trezciw, w Złotorii jakby jest zapomniany... Zresztą może to i dobrze.. bo może wciąża skrywa jeszcze wiele nieodkrytych tajemnic...

2004-02-10  18:38 • dico
Znalazlem tam monete z czasow panowania Pawla von Russdorfa czyli poczatek 15 wieku i ze 3 kilo skorupek naczyn glinianych. Poza tym ciekawe miejsce.

Bardzo Romantyczne zamczysko

Mam nadzieję, że na tym zamku, dzisiaj bardzo miło spędzę czas z niezwykle wyjątkową osobą