Dwór w Wiadrowie

wLokalizacja zamku na mapie Polski czasie wojen husyckich zdobyto i spalono istniejący tu zamek rycerski. Prawdopodobnie w jego miejscu wybudowano w XVI wieku dwór.
Dwór w Wiadrowie - Plan dworu według D.Bocheńskiej  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=936&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(936);return false;'>źródło</a>] Dwór w Wiadrowie - fot. ZeroJeden, V 2004 Dwór w Wiadrowie - fot. ZeroJeden, V 2004 Dwór w Wiadrowie - fot. ZeroJeden, V 2004 Dwór w Wiadrowie - fot. JAPCOK, V 2004 Dwór w Wiadrowie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Dwór w Wiadrowie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Dwór w Wiadrowie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019 Dwór w Wiadrowie - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, X 2019