blankWarszawa - Królewski - esk verze

Zamek Królewski w Warszawie

2009-03-03  00:57 • Imię/nazwisko/nick
Z ZEWNĄTZR PORAŻKA- OBRZYDLIWY KOLOR I FORMA ALE W ŚRODKU CALKIEL LADNIE ODNOWIONY JAK NA POLSKIE WARUNKI. WERSAL TO NIE JEST ALE WARTO SIĘ WYBRAĆ.

2008-06-02  18:24 •
Warto zwiedzać

2006-05-24  18:15 • fascynat
Bardzo podziwiam odbudowany Zamek Królewski. Fascynujące jest, że przy odbudowie umieszczono w nim setki oryginalnych fragmentów, a także około 80 procent wyposażenia. Jestem historykiem-amatorem i odbudowa Zamku interesuje mnie od lat. Uważam, że dokonano rzeczy prawie niemożliwej, a jednak udało się. Z przekonaniem powinno się polecać zwiedzanie Zamku cudzoziemcom, a dla Polaków - zwłaszcza młodszych, interesujących się obecnie innymi rzeczami, to obowiązkowy punkt kształcenia. Do tego solidna lekcja historii, i to ciekawej i pouczającej.

2006-05-06  00:51 • stn
piękny zamek warty zwiedzenia

2006-05-06  00:43 • maciek
bardzo mi sie podobał mimo że jest na nowo zrekonsruowany:P polecam zwiedzającym

2006-03-23  00:36 • x
Mi również jest bliski, a byłem w nim kilkanaście razy ze szkołą i mniej więcej tyle samo prywatnie. Mam prośbę. Potrzebuję kilku istotnych dat i informacji dotyczących zamku królewskiego. Czy mógłby je ktoś podać? Byłybym bardzo wdzięczny.

2006-03-17  21:55 • karolik_10 & Syla_12
<> mieszkam w <*~Krakowie~*> o dużo lepsze miasto!! I zabyteczki też:):):) dużo bardziej świeże powietrze!! KRAKÓW RZĄDZI!! :):)

2007-02-18  05:05 •
Oj czemu ach czemu Krakusy nie rozumieją Mazowiaków Lolku i Sylo...{ pisze to rodem lubuszanin notabene} Przeca oni i Naród stracił symbol i cieszymy się nawet z jego KOPII. Idźcie na...pole i to przemyślcie. Przeca Wy Krakusy nawet z Marszałka Koniewa - ocaleńca naszego Wąwela kpicie w tej Jamie Mich.. tfu Piwnicy Pod Owcami czy jak im tam tym rogaczom było... Za dużo zabytków Macie czy co? Ja wychodzę na swój ... dwór i żal mi nawet wyrzuconych nagrobków poniemieckich na mym lubuskim grajdołku. Jest taki jeden w mym ogrodowym ossuarium. Z dzikiego leśnego wyspiska!

2006-01-05  22:27 • wiewiur

2005-07-11  00:58 • magda
zamek przy zwiedzaniu jest cudowny,nigdy nie widziałam czegoś piękniejszego...

2005-07-06  21:04 • jeli
piekny,cudny i godny zwiedzania!

2005-06-19  01:51 • jacho
Wspaniały zamek i z historią.

2005-06-16  01:51 • Kuba
Wszyscy mówią że Kraków to prawdziwa Polska, a Warszawa i jej zamek, Trzeba zwrócić uwagę na Warszawę, wkońcu to nasza piękna stolica.

2005-06-15  20:18 • baru
Zamek w Warszawie jest bardzo ciekawy. Bylem tam i iem jak tam jest

2005-06-14  20:59 • nacia i domii
Siema!! dlaczego wszyscy mówią ze warszawa jest najpiekniejszym miastem w polsce, bo co bo jest tam duzo zamkówi jest sławna.To jest niee pradwa bo mi bardziej sie podoba jarosław jest niewielkim miastem ale bardzo ładnym polecam a przyszłos aby tam pojechać!!!!

2005-05-25  20:04 • Aleks
Zamek królewski jest po prostu super!!! Lubię tam wracać co jakiś czas, zawszę odnajduję tam coś nowego!!! Polecam bardzo!!! Ale na kujawach i pomorzu w Brodnicy jest też wspaniały zamek krzyżacki. Przede wszystkim ma chyba największą wieżę jaką zbudowali Krzyżący na naszych ziemiach. Widok z niej jest wprost bajeczny na dolinę rzeki Drwęcy i stare średniowieczne miasto Brodnice. Naprawdę warto w niej spędzić weekend!!! Polecam!!! :-)

2005-05-16  13:44 • miśka
Strona dość dobra ,ale małe zdjęcia

2005-04-21  20:30 • kama
podoba mi się i jest fajny

2005-04-10  17:06 • Mietek Żul
Masz rację Zbychu, masz rację. A w moim komputerze nawet nie można ich powiększyć.

2005-04-01  02:16 • Zbychu
Stronka nawet całkim fajna ale czemy nie można ściągać tych pojebanych zdjęć?

2007-02-18  04:48 •
Oj Zbinio, Zbinio ...Skorzystaj z programików przechwytujących ekran. Mój FastStone Capture pozwala nawet w trakcie przechwytu edytować fragment tego ekranu i już mam kopijkę tego foto w swych zbiorach.A klilkakrotne przewalenie tej witryny losuje Ci tę resztę zdjęć z wersji płatnej... Sprawdź. I nie upadlaj się tymi pojedwabistymi słowami...

2005-03-16  04:59 • Norbert
Strona dosyć dobra

2005-01-13  04:10 • skate_cik
Fajna strona podoba mi sie i wszystkim polecam(>tylko mało zdięc<)

2004-12-28  02:22 • acme
estetko sukiennice na zamku? w dodatku królewskim???

2004-07-14  18:47 • estetka
jest jak nie chciane dziecko ciągle nie ma pieniędzy żeby go w pełni odrestaurować gdzie są sukiennice???????? jak on jest pomalowany???? to godzi w moje poczucie dobrego smaku-ubolewam nad tym

2004-05-05  20:02 • hrabia
Dzisiejszy zamek krolewski to budowla,ktora nie jest stara,bo zbudowana po ostatniej wojnie swiatowej.

2007-02-18  04:31 •
Co Germańcy zniszczyli to TRZEBA było odtworzyć. Ta KOPIA Zamku plus narożne wieżyczki to SYMBOL minionej Rzplitej. Pamiętam z wycieczki to okno - Memento mieszkania Żeromskiego w ruinach Zamku w 1971 roku chociam szkrab wtedy był... NIESTETY pomysł mał(ostkow)ego Prezydenta o odbudowie Pałacu Saskiego to błąd. Otóż BRAK tego pałacu to wspaniały symbol. Arkady poszarpane jakby odcięte zachowanego Grobu Nieznanego Żołnierza starczały. Po co reinkarnacja Pałacu tych Sasów których wnukowie potem nasze zamki palili...

2004-02-06  19:56 • KitKat
Jestem z Warszawy i uwielbiam nasz Zamek. Ma swój klimat. Jest jedyny i niepowtarzalny, jak cała Starówka. Baaardzo lubie po niej spacerowac wieczorami...

Podobal sie mojej dziewczynie.

Fajowy tak jak cala starowka