Zamek w Toszku

(Toszek • Tost)

mieszkalem 22 lata w toszku i byly to moje najlepsze lata zycia

nasz zamek jest super tyle ze jak to juz ktos wyzej powiedzial gdyby nie urzendasy moglo by tu byc naprawde pieknie.narazie zaorali nam rynek i z naszego pieknego starego ryneczku zrobia parking samochodowy ehh !!!

2006-04-30  06:19 • Robert Bednarek
13 Lat mieszkalen w Toschku mie brakuje te meinsto. M.F.G Robert

2006-04-16  19:41 • Michael
Pierwsze 15 lat mojego zycia spedzilem w Toszku i nie moge przestac kochac tego Toszka. W grudniu 2005 bylem z zona i ze szwagierkom i szwagrem w Toszku, byli oni zachwyceni tym miasteczkiem. Pozdrowienia dla wszystkich, ktöre mnie znaja. Michal Zych

2006-11-03  01:31 •
W Toszku mieszkalem 35 lat ,tego miasta nie mozna zapomniec i niektorych ludzi

2006-03-20  02:46 • Marta
Dzisiaj byłam w Toszku i pomimo śniegu zamek prezentował sie pięknie. tym bardziej, że świeciło słoneczko:)Naprawdę zrobił na mnie ogromne wrażenie, do tego niesamowita legenda, widok ze wzgórza i klimat. Do Toszka mam jakieś 30km ale byłam tam dopiero pierwszy raz.Jednak jestem pewna, że nie ostatni. Kawiarenka mała, ale stylowa. Polecam wszystkim Toszek!!!

2006-03-19  21:50 • kaśka
mieszkam w toszku bardzo fajne miasto idzie zwiedzić baszte i wiele innych wspaniałych rzeczy . ZAPRASZAM NA ZAMEK W TOSZKU JEDYNY ZAMEK NA BASZCIE

2005-09-26  21:53 • Ottis
Hi, Mieszkalem tam na 15 lat na tym Zamku, alle was wszystkich jakos nieznam! Ciekawe MfG

2005-07-29  03:01 • KONIU
Jestem mieszkancem TOKIO gdyby nie ci pierdolnieci ludzie w ratuszu to z tego miasteczka mozna by było zrobic naprawde piekne!!! miejsce dla turystów, juz nie wspominajac o podziemnych przejsciach w zamku naprawde sliczne, spokoinne i skromne miasteczko i jego perełka (ZAMEK) POZDRO dla wszystkich zwiedzajacych

2005-07-20  04:32 • aadmf
Właśnie kupiłem dom w Toszku.

2005-05-12  01:09 • manek
sam jest albo bolo jak we bajce a na zamku co sie dziolo jerona kandego cos piknego

2005-04-13  02:43 • Wera
Nasz zamek jest najlepszy. SZczególnie nocą:) Pozdro dla wszystkich ludzi z Toszka!:P

2005-03-29  01:09 • Łukasik-Gryf Tuning Club
Mam babcie w Toszku a sam mieszkam w Szczecinie... no i co rok obowiazkowo tam bywam... Jedna osoba z mojej rodziny nawet tam pracowala na zamku dlugi czas :) chyba jako przewodnik.

2005-03-19  02:51 • totek
Zameczek spox!Ale czemu sprawiacie taki ból mieszkancom i zamykacie najlepszee mijsce w tej norze jakim jest znaczy była kawiarenka na tym właśnie zamku!!Co my teraz robić!!Nawet nie wiecie ile osób więcej teraz jara pije wsysa!!Zarząd miasta w toszku jestescie poQrwieni!!Walcie sie!!

2005-03-17  22:20 • Maciek
Cześć byłem kiedyś na ryneczku w Toszku uważam że jest w nim cos magicznego i odwiedze to miasteczko w tym roku bankowo :) Maciek Pszczyna

2005-03-07  00:25 • Heinz
Mieszkam w Toszku i gdyby nie pieprz..... tvn i polsat to było by to najwspanialsze miejsce na ziemi!!!!!!!!Jedynie czego tu brak to imprez!! Czemu zamkneliście kawiarenke na naszym pieknym zamku (zaje... sanepit nigdy wam tego nie wybaczymy)!! Ale mimo wszystko zapraszam do toszka! A tam ktoś sie pytał o nocleg to zapraszam do siebie (młode ładne panienki). Pozdro wszystkim z Tokio Nara ziomy

2005-03-01  22:24 • branwen
Zainteresowaliście mnie tym miejscem i wybiore się tam na wiosnę:-) Zna ktos jakieś miejsce w Toszku gdzie mozna tanio przenocować?

2005-02-27  16:50 • Garbus
Byłem w tym zamku.... żeczywiście jest on jednym z najładniejszych zamków w Polsce... ale nie pobije zamka w Ogrodzieńcu, ani na Wawelu.... Sam pochodze z Gliwic, tam też jest zamek... nie duży, ale jest!!

2005-01-05  00:08 • #Kasia#
Witam! Mieszkam w Toszku, to bardzo ciekawe miasteczko. Warto zobaczyć tu ruiny zamku, rynek oraz kościół św.Katarzyny Aleksandryjskiej. ...coś mało tutaj wpisów... Pozdrawiam mieszkańców Toszka i wszystkich odwiedzających tą strone;) Ps.Dodajcie swój wpis(komentarz)!! #Kasia#

2004-12-30  04:11 •
K A Z D Y Z T O S Z KA M O T R O S Z K A !!!!!!

2004-10-26  23:58 •
byla mieszkanka-Toszek i zamek w Toszku jest najpiekniejszym miejscem na swiecie.

2004-10-17  18:52 • luki
W zamku mieścieł się od roku 1974 do 1979 klub "Herkules".Został założony przez "Siedmniu Wspaniałych" z Nowego Placu.Organizował dyskoteki, imprezy kulturalne i sportowe. 27 siepnia 2005 odbędzie się spotkanie klubu Herkules i Nowego Placu.Członków tej grupy zapraszamy.Bliższy kontakt to bem.luki@poczta.fm

2004-07-06  01:48 • Tinka :)Wojska(:
Zamek w Toszku ?????? Ktoś by pomyślał że to tylko ruiny ....!!!!!!!!!!! Ale jak by tam przyjechał pozwiedzał to z pewnością zdanie by zmienił !! Co prawda sa to ruiny ale bardzo mi sie tam podoba (otoczenie i wogóle :) Czytałam przedchwika wasze opinie i ktoś cos tam palna że w pierwszej kolejności by odbudował Toszek !! Nie wiem co mu odbiło!!Przeciesz Toszek to zabytek!!!! Jak ktoś by go spróbował odbydowac to by to wszystko tylko zepsuł

2004-02-26  22:03 • Panda
Piękny zamek.. szczególnie nocą.. Zapraszam do Toszka :-)

2004-02-22  07:24 • Mateo
Gdyby to ode mnie zależało odbudowałbym Toszek w pierwszej kolejności.

Jak zobaczyłem go po raz pierwszy to oniemiałem z wrażenia.

2003-08-20  02:23 • MY 2
to najlepszy, najpiekniejszy zamek na ślasku. Odbywaja sie tam super imprezy. ZAPRASZAM SAMI SPRAWDZCIE:)) !!!!!!!!!!!

Bo 15 lat w nim mieszkalem. MfG Gregor Lerch

Jest wspanily!!!