Zamek w Szydłowie

Szydłów to ładne miejsce, szkoda tylko,że ( jak donosi ostatnio telewizja i radio) tam wójt wszystko niszczy.

2008-12-13  16:23 • Imię/nazwisko/nick lisek0808
Chodziłem do szkoły w Szydłowie ale tu można zrobić trochę wiecej w sprawach rekonstrukcji i odbudowy zabytków co przyniosłoby miastu kasę proszę brać przykład z miasta Chmielnik ruszyło wielkim krokiem do przodu panie Wójcie do wiekszych wysiłków zapraszamy w odbudowie miasta i propagowaniu na forum.

2007-04-10  03:23 •
Szydłów to piekna miejscowosc:0 mam babcie w zycinach a do szydłowa przyjezdzam na festyny....chcilabym tam mieszkac:)pozdrowiena z Dąbrowy Górniczej dla całego Szydłowa:)

2006-04-24  19:30 • ewelka
Wszystko byłoby super gdyby droga na ulicy Opatowskiej była do przejścia!Kamienie wbijają się w buty.

2006-04-13  03:01 • mistrzu
siema mieszkam w szydłowie ale ten wójt wymyslil koske co jest beznadejna

2006-04-10  17:21 • maniek10
..nie no szydłów jest OK! ale POŁANIEC lepszy... :):):)

2005-12-22  15:24 • Syymek:)
Szydłów bedzie ok. o ile nasz szanowny Wójt zrobi cos w tym kierunku!!!!!!!!!!!!

2005-12-12  21:24 • OLCIA
W SZYDŁOWIE NAJLEPSZE SA FESTYNY ZAPRASZAM !!!!!!!!!!!

2005-11-07  18:45 • geografia
jestesmy studentami geografii na A.Ś. a pochodzimy z okolic PIĘKNEGO Szydłowa pozdrawiamy pana Janka naszego zaradnego WÓJTA

2005-08-09  03:43 • marco
i ja Tam byłem. Jadłem , piłem....podziwiałem

2005-06-05  15:38 • ekosia
Miasteczko przepiękne ,okolice malownicze. Warto wpaść choć na chwilę, aby rozkoszować się widokami i poznać kawałek naszej historii.

2005-01-02  00:32 • Szydło
Piękny zameczek i piękne mury jego.... Przepiękne okolice i pejzaż malowany jakby odcieniem zieleni... Mimo postępu technologicznego w Szydłowie nic się nie zmieni.... Nadal to miejsce jak karkta wyrwana z podręcznika historii... Grodu strzeże brama, wysoka i dumna, w niebo wystrzelona jak baszta króla popiela piorunem rażona... (I te jaskinie tuż pod murem, przysypywane, zapomniane, a perełką będące...)

2004-09-12  17:46 • edytamitas@gmx.de
20 lat mieszkalam w Kielcach i nie znalam Szydlowa... teraz po 20 latach mieszkania za granica odwiedzilam to male i zabytkowe miasteczko. Piekne mury, malownicze polozenie i Synagoga jakich niewiele w Polsce.. tylko te kiczowe obrazy nie powinny tam wisiec! Ale mury warto zobaczyc!

1999-09-15  18:11 • Piotrek
Ponieważ w Polsce raczej nie zdarza się, żeby miasto (czy jego część) funkcjonowało w swoich starych, dobrze zachowanych, murach obronnych. A poza tym pochodzę z dawnego kieleckiego (wstrętna prywata :) )