Zamek w Szubinie

mati
2009-04-20  20:46 • Imię/nazwisko/nick
ten zamek jest spoko tylko zeby o niedo dbali bo jak ja tam byłem to sie przeraziłem :(((((((((((((((((((((((9

2008-12-12  04:15 • ziomal
Szubin jest the best ! xD Tu jest zajefajnie... Pozdro dla ziomów z Szubinkowa i dla mojej babci Eli z tego oto pięknego miasteczka ; )

2008-09-16  01:26 • Josemi
Witam. Szubinski zamek i Sedziwoj Paluka- ciekawa osobowsc,odegral istotna rola w 14w. A sam zamek-coz..szkoda,ze pozostalo z niego tak niewiele. A wygladal naprawde fajnie. Powstala makieta zamku ktora oddaje to jak niegdys wygladal. Co do legend-to nieprawda jest istnienie tego tajemnego przejscia do kosciola sw.Marcina. Istnialo natomiast(pitwierdzone przez archeologow) inne sekretne wyjscie, w strone dzisiejszego nieistniejacego juz dworca PKP. pozdrawiam!

moje miasto moe dziecinstwo
2007-09-16  05:24 •
witajcie pochodze z szybina tu tez sie urodzilam mieszkalam na ul. ogrodowej 20/10 u moich dziadkow M i G . Krawczak :kocham to miasto oraz ruiny naszego starego zamku jako mloda dziewczyna spedzalam tam duzo czasu , polecam wszystkim to miejsce jesli potrzebuja troche ciszy i samotnosci . Szubin jest malym ale pieknym miasteczkiem i mozecie mi wierzyc choc od 14 lat mieszkam w niemczech nie widzialam tak pieknego miasta jak "MOJ SZUBIN" pozdrawiam wszystkich ktozy mnie jeszcze pamietaja angelika .

2006-05-28  23:00 • arla
no może najpiękniejszy na świecie nie jest, ale to nie są też takie zwyczajne ruiny. kiedyś znałam jakąś legende na ich temat i wierze,że w istnieje ten podziemny tunel. kiedy moja kumpela zostanie archeologiem napewno sie temu przyjrzy z bliska. ola wierze w ciebie!

2006-04-01  01:53 • GR 29
Byłam absolwentką szkoły podstawowej w Szubinie.Zamku nie bylo,ale i tak to ja Szubin kocham z dalekirj oddali.

2006-03-30  05:21 • Leciej
z tym zamkiem wiąze sie wiele legend podobno istnieje jakis tunel który łaczy go z kosciołem oddalonym o 500 m. wykopaliska nic nie potwierdziły

2006-01-02  18:32 • Tomus
OG ty sie nie znasz na niczym

2005-12-08  00:01 • OG
Gdzie tam jest zamek:|:|:| sorry nie ma sie czym podniecac....1 sciana z dziurą..

2005-11-14  23:21 • anka
myślę,że Szubin jest zaje fajnym miastem bo żyje tu wiele ziomali

2005-09-25  03:08 • aras
Zamek jest naprawde Super Zabytkiem wiem bo bywalem tam duzo razy i ma w sobie cos TAJEMNICZEGO !!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH z SZUBINA AREK

A ja byłem tu niegdyś na dobrym turnieju rycerskim!!!

1999-12-17  22:39 • Rafi
Urodzilem sie w Szubinie i wiele czasu spedzilem w poblizu ruin zamku, znam wiele opowiesci itp - dla mnie to najpiekniejszy zamek na swiecie.