Zamek w Szczecinku

(Szczecinek • Neustettin)

Zamek Książąt Pomorskich bardzo nam się podoba. Jest historycznym i ciekawym miejscem do którego od tej pory będziemy chodzić!!!!!!!!

2006-05-30  22:11 • AzTeR92
Słuchajcie potrzebuje informacji na temat Zamku Książąt Pomorski w Szczecinko..! Jesli ktos cos ma a moglby sie podzielic to prosze piszcie na iskierka1992@buziaczek.pl

2006-05-26  19:28 • Maxi
Szukam wiadomosci na temat zamku bardzo mi potrzebne do albumu o Zamku na historie( ruszamy z kampania ratowania Zamku Ks. Pomorskich) piszcie jak cos macie na azdanek@buziaczek.pl

2019-12-05  15:55 •

2006-05-22  20:40 • ZdEnErWoWaNa ;)
Nie rozumiem ludzi ktorzy moga takie ochydne rzeczy pisac o naszym przepieknym i uroczym zamku juz wogole nie mowiac o naszym cudownym miescie :D Jak sie komus cos nie podoba to niech sie z tad wyprowadza !!

2006-05-16  05:29 • Szczecineczczanin

2006-03-26  23:04 • krisu250774
to zamek tylko z nazwy

2006-02-24  09:01 • hlooor

2006-02-01  06:24 • seba
szczecinek jest the best,teraz mieszkam w anglii ale caly czas tesknie za moim miastem.pewnie do niego jeszcze wroce bo jest najpiekniejsze i przede wszystkim te jeziora dookola to jest piekne.pazdrawiem ludzi z Kopernika

2006-01-08  21:48 • zurkosia22
no!no!no! całkiem, całkiem jeszcze kilka stronek i będzie w porządeczku, ale jak narazie podziwiam waszą stronę [choć pierwszy raz na nią weszłam(ale to szczegół)]bardzo chętnie jeszczę tak parę razy na nią wejdę i zobaczymy czy są jakiejś postępy.

2005-11-04  22:47 • Iwona
Znam Szczecinek.W latach 1969-1972 uczeszczalam do szkoly handlowej przzy ul 1-go maja

2005-10-20  01:58 • goniec
Szczecinek jest bardzo ladnym miastem. Z roku na rok staje sie coraz bardziej interesujacy. Przed wojna bylo tutaj kilkanascie domoe wypoczynkowych, cos na ksztalt sanatorium. Miasto jest perla w tej czesci Pomorza. Mieszkajac w Szczecinku mozna jezdzic nad okoliczne jesziora, ktorych jest mnostwo. Tutaj jet najczystszy polski jezyk, bez dialektu. Mieszkalem w tym miescie wiele lat i ciagle tesknie za nim. Jestem tutaj 2-3 razy do roku.

2005-09-24  03:07 • Baran
Zamek jest piękny jak całe to miasto. Mieszkam w nim od urodzenia a jak sięurodziłem to mieszkałem ze 100 metrów odniego. I nieradze obrażać tego miasta bo je kocham i nigdy chyba z niego na stałe niewyjade.

2005-09-17  05:33 • Zatroskany
Ciekawe, co właściciel zamierza zrobić z zamkiem?

2005-09-07  18:36 • Boff
Szczecinek to wspaniałe urokliwe miasto. Przepięknie położone. Bardzo dużo zabytków i zieleni

2005-08-24  17:33 • ZnienawidzicielSzczecineckiejdziury
Szczecinek to wiocha , takie są fakty :P nic w nim ciekawego wszystko zdewastowane :P przez polakow, ale nawet niemcy byli tak glupi ze :P rozebrali jak np korpus kosc. sw Mikolaja ;p . G dybym byl burmistrzem , zamiast robic inwestycje nie udane np w basen :PPP wyburzyl bym nasz zasrany ratusz wyglad. jak dworzec kolej ;pP i postawil cos bardziej renesans.... :P tak samo bym zrobil z zamkiem , wybufrzyl te ochydne urzedowe siedziby wokol i postawil dawne skrzydlo bramne wg rycin renesans. i odrenowal ryc............ :PPP i powoli przeminial budynki wokol placu w itd..... a myslicie jak powstalo jedno z najwiekszych turystycznych miast w polsce tj gdansk... wlasnie byl prawie ze w calosci odbud wg starych rycin :PPPPPPPPPPPP taka inwestycja przyniosla by wiecej pozytku niz inne w tym zaphlonym miescie ;PP po pierwsze stalo by sie to miasto atrakcyjne tur... no i te nasze jezioro ;P niestety obecnie jeszcze trohe zaphlone :PPP pozdro

2005-07-04  20:00 • pabfer
zdjecie nie oddaje całej jego okazałości

2005-06-10  23:44 • szczecinianka
12 lat temu wyprowadziłam się ze Szczecinka do bardzo brzydkiego miasta i zamierzam za 2 lata znów wrócić do Szczecinka-parków,muszli koncertowej i tych wspaniałych ludzi!!!!!!!! ps:mam tam rodzinę i na każde święta i wakacje przyjeżdzam do Szczecinka!

2005-05-10  10:05 •
spalic miasto

2005-03-12  04:34 • analdo
ubolewam ale to zamek tylko z nazwy

2004-10-13  21:18 • edwardi
"Przesunięcie się granicy z państwem krzyżackim, przez co zmalała rola obronna Szczecinka, doprowadziło do chwilowego wstrzymania dalszej budowy." -W którą stronę owa granica "się" przesunęła? Obyło się bez przyczyn? Jakie były wówcxzas piękne obyczaje, ech. W dwudziestym wieku, żewby taka na przykłwd zachodnia granica Polski "się" przesunęła zginęło lub zostało pomordowanych parę milionów Polaków przez Niemców i Rosjan.

2004-08-24  01:00 • Magda
Szczecinek leży nad Trzesieckiem a nie nad Trzesieką.Trzesieka to taka wioska

2004-07-31  18:41 •
kocham to miasto,tylko tak malo o nim w polskich mediach

2004-06-02  19:06 • Mariolcia
Zawsze od kąd pamiętam był piękny ,okazały i tajemniczy.Wyobrażałam sobie ,że nocami krążą cienie dawnych mieszkańców...Obecnie mieszkam bardzo daleko ale pozostał mi sentyment ,pamięć wrażeń ,ciekawości i poszukiwanie wiadomości historycznych miasta. Nie raz chciałam z piaskownicowymi grabkami i łopatką poszukiwać wejścia "do śpiacych książąt" .Kryje się w nim coś co nie jest określalne dla tych ,którzy go widują ,znają ,pamietają.Niby nic w nim się nie dzieje ale.....

2004-02-22  07:14 • Grzesiek
Już nie mogę doczekać się wakacji i corocznej wizyty w Szczecinku u rodzinki. Lubię tam jeździć, a jak jadę to dosłownie.....wakacje z duchami na zamku...

Szczecinek to taki malutki Szczecin???

2003-11-12  07:32 • Gordon
Myślę że trochę autor przesadza,warto jednak dotrzeć głębiej Roman Radecki

2000-09-14  06:21 • tomus
bo zamek jest po prostu rewelacyjny

2000-09-13  04:38 • Corto
Jest po prostu wspaniały, jedyna w swoim rodzaju architektura i to malownicze plozenie nad brzegiem jeziora....

2000-08-16  12:21 • GeLL
Well przez historie z nim zwiazane

2000-08-16  06:11 • Mictlantecuhtli
Bo jestem ze Szczecinka ];}

2000-08-16  04:44 • jerry22

2000-08-14  20:46 • Frykos
To bardzo piekny i niedoceniany zamek. Codziennie podczas drogi do szkoly przechodzilem obok. Co prawda nigdy nie bylem w srodku, ale i tak jest ladny.