Wieża w Szczebrzeszynie

zamek jest spoko przed 2 wojna swiatowa bylo to miasteczko zydowskie jeszcze dzisiaj moi znajomi znajduja tam ciekawe rzeczy kolo samego zamku tez wiec zycze powodzeni9wykrywaczi do dziela) zapadajvi

2006-04-15  21:08 • wojtek
Sama wieżą zamieszkana była jeszcze w latach 30 XXw.według osoby która badała szczebrzeszyn podczas badań archeologicznych(dr.S.Hoczyk- Siwek*)wieżą została wybudowana w XVIw.na miejscu grody NIE WCZEśniejszego jak w XIVw.

2006-02-21  07:20 • K.
moze jest troche zaniedbany ,ale i tak uroczy...JA chodzilam do liceum,mam tam babcie i nie tylko to mnie ciagnie do Szczebrzeszyna...Uwazam ze warto zobaczyc Szczebrzeszyn:) Pozdrawiam tych co docenili urok tego miasteczka:)

2005-10-22  19:57 • Jacek
Podobno jedyne miasto w dziejach Polski nie będące osrodkiem administracyjnym / np. powiatem/, które od uzyskania praw miejskich nie straciło ich.

2005-07-14  23:10 • Artur
W Szczebrzeszynie byłem setki razy.To malutkie miasteczko bardzo zaniedbane. Ale ma swoją ciekawą historię.Tu pod murani tego zameczku rozegrała się bitwa rycerzy polskich na czele z Kazimierzem Wielkim z wojskami litewskim !!! Tu pod koniec 1672 roku zawiazała sie konfederacja wojska pod dowództwem Jana Sobieskiego, wówczas hetmana wielkiego koronnego. Niestety mimo tego że ruiny są punktem na trasie historyczno-przyrodniczej miejsce jest nieuporzątkowane, zarośnięte - pokrzywy, krzaki.Zupełnie brak oznakowania - musiałem pytać się miejscowych; no ale nie dziwie się taki bałagan.Nic ciekawego

2005-04-05  17:22 • Janusz Wąs
jest tam zajebiscie

2005-03-26  05:17 • Rudy
przydało by się trochę więcej fotek z innych stron budowli, a tak pozatym w Szczebrzeszynie nie byłem znam z tamtąd fajną pannę niestety nie dlamnie...Ale jeżeli jest tam więcej równie pięknych to kto wie może się zjawię:->>

2004-10-27  18:30 • bolek000
Witam Ja mam zamiar przyjechac do Szczebrzeszyna. Nie tylko w celu zwiedzania ale zapoznalem fajna dziewczyne i ona jest super.

Szczebrzeszyn to wioch i to wszystko

2004-09-17  22:53 •
nieprawda że Szczebrzeszyn nie jets ciekawy a ludzie są bez serca. To jet piękne , stare miasto z przeszłością i hostorią. Warto go odwiedzić i zobaczyc. A jeżeli ktoś go nie widział to niech sie nie wyraża na temat czegos czego nie zna. Serdecznie zapraszam do nas

2004-08-23  17:15 • pijak
trzeba pić wino i nawet taki szczebrzeszyn bendzie fajny

2004-08-20  13:18 • OTYLIA
Wiocha zabita dechami .Ludzie wstretni bez serca .SZCZEBRZESZYN DO KITU

2004-08-16  19:30 • Małgośka
Co prawda ruiny są niewielkie ale warto je zobaczyć. Sam Szczebrzeszyn też jest ciekawy, chociażby postać chrząszcza-świerszca wyrzeżbinego w drewnie (wys. ok. 3 m ) nad żródełkiem koło młyna jest godna uwagi.

to jest stara ruina i nie ma co przyjeżdzac