Zamek w Świdwinie

(Świdwin • Schivelbein)

Zamek cudny jest niewatpliwie, ale ja o pewnej pani z Drawskiej...to dopiero sztuka, a nawet kultura... :)) Tak obywatele, to jest największa atrakcja Świdwina

2006-05-23  06:40 • Mac Zmija
A w piwnicach swojego czasu grasowal zboj Cysio, ktory slynal z tego ze dawal w morde za darmo i bardzo szczodrze. Teraz, mam nadzieje, szlag go trafil i dobrze mu tak bo zboj byl z niego i tegi i przebrzydly. A tak w ogole to zamek jest piekny, tym bardzej bez Cysia

2005-08-28  06:17 • Black shadow
Korzystajac z mozliwosci zabrania glosu to chcialbym i ja cos nie cos nie pisac.Na temat tego dosc pieknego i niezwykle malowniczego zamku,bo jak tak dalej pojdzie to za kilka ewentualnie kilkadziesiat lat nikt nie bedzie wiedzial,ani tez nie bedzie slyszal o tej okazalej budowli.Nie bede sie rozpisywal co mozna zwiedzidz i co zobaczyc poprostu zapraszam wszystkich chetnych do zwiedzania bardzo serdecznie.

2005-06-20  17:11 • WALDI
SLUZYLEM W PULKU LOTNICZYM W 1990,NIE MIALEM OKAZJI ZWIEDZIC ZAMKU ALE POZDRAWIAM MIESZKANCOW SWIDWINA

2005-03-18  17:22 • Córeczla :)
Moja mama pracuje w Zamku!!!!!! I on jest super szczególnie te tajne przejścia i piwnice o ktorych nikyt nie wie tylko niektórzy, hahahhah !!!!!!!!

2004-09-12  00:36 • KEVIN
wiec jesli chodzi i swidwinski zamek to nie ukrywam ze jest on jednym z najcikawszych zabytków na caBym Srodkowym Pomorzu:)godne polecenia sa ciekawe wystawy jak i sklepik z pamiatkami w którym nabyc mozna naprawde fajne rzeczy. pozatym polecam wspinaczke na baszte mini pokaz walk rycerskich i inne atrakcje których jest coraz wiecej.bedac na zamku pare lat wczesniej nie mozna bylo tego powiedziec. byl zmakniety dla zwiedzajacych jedyni emozna bylo wejsc na ogólnodostepny dziedziniec. dzis nie tylko zamek ale i cale miasto zaczyna sie otwierac dla turystów.mam nadzieje ze Zachece opare osób do zobaczenia Swidwinskiego Zamku bo..warto.Do tego polecam KoscióB NMPNP, Brame kamienna fragmenty murów obronnych, wie|e Bismarcka w Duzym Parku i cmentarz zydowski przy drodze na Drawsko. zapraszam do Zwidwina bo naprawde wARTO

2004-07-29  02:55 • makalele
nie ma to jak sie napierdolic w zamku na wiesniackich baletach jo

2004-05-25  05:49 • Kowal_Mass
Świdwiński Zamek i oklice posiadają tajemnice ktorych chyba nikt niezbada a szkoda>

2003-06-08  04:11 • dziunia
jest to piekny zamek w ktorym co jakis czas sa wystawy mlodych uzdolnionych artystów,znajduje sie w nim biblioteka(dla dzieci i dorosluch), restauracja, proadzi tam swoja dzialalnosc okiestra denta Świdwina,od niedawna jest kino zamkowe.