Zamek w Strzygach

mieszkam w strzygach i nie spodziewałm sie ze znajde cos o mojej małej wsi.bardzo sie z tego ciesze.a co do "zamku" to jest legenda ze mieszkała w nim czarownica strzyga,którą ludzie przepedzili.szkoda tylko ze nie ma wiekszych pozostałosci po zamku.ale strzygi i tak są super!

2006-12-20  15:31 •
mieszkam w strzygach i cały czas zastanawiam się gdzie znajduje się owy zamek=) Strzygi to piękna i malownicza wieś.

2007-02-02  22:34 •
Witam! Ja urodziłam się w Strzygach bardzo dawno temy.Ku mojemu zaskoczeniuznalazłam w google tą stronke!Okazyje się że teraz w internecie jest prawie wszystko.Tam gdzie kiedyś mieszkałam jest teraz elekrownia wodna a jej zdjęcia też tu znalazłam.Jak się domyślam jesteś młoda osóbka więc pewno nawet nie wiesz że na Rypienicy byl kiedyś młyn wodny który spłonąl w 1970 roku.Teraz to miejsce wygląda zupełnie inaczej.Pozdrawiam

2007-02-02  22:34 •

2005-12-26  20:09 • Skrzyp
Mieszkam niedaleko, to, o czym dziś trudno mówić "zamek", intrygowało mnie od dawna, ale nikt nigdy nie był w stanie powiedzieć o tym OBIEKCIE nic więcej. Ta strona to pierwsza wzmianka, jaką znalazłem, toteż ...głosuję. PS: Gdy tu wszedłem, chciałem upewnić się, czy chodzi o TE Strzygi, kliknąłem zakładkę "adres" i dowiedziałem się, że "zamek jest w takim stanie, że pewnie nigdy już nie będzie mieć adresu" :D