Wieża w Starym Koniecpolu

(Stary Koniecpol • Stara Wieś)

nie prawda że tam straszy bo chodze tam co dzień nawet w nocy i nic nie straszy

od czterech lat jestem wlascicielka tego placu jest tam pieknie i ZAPRASZAM wszystkich do owiedzin. do zobaczenia.........paapa

2006-01-21  23:16 • suchy
Rzeczywiście w miejscu tym na niewielkim wzniesieniu stały kiedeś ruiny zabudowań zamku wraz z otaczająca je fosą. W latach 60 XX wieku zostały spladrowane prze poszukiwaczy skarbów a restki zabudowań zepchnięte do fosy. Obecnie nie widać że bł tam kiedyś zamek. Co do wspomnianych ognisk to ściema . Nie widziałem tam żdnmych ognisk chyba żę wypalanie traw.

2005-12-27  22:08 • Adaś
Jestem bratem właściciela ziemi, na której kiedyś stał ten ponoć piękny zamek. Kazimierz (imię właściciela tej ziemi) duzo mi opowiadał o tym miejscu, i powiem szczerze, jestem pod wrażeniem tego miejsca i tych okolic... Rozważam nawet przenieść się w te strony.. Obecnie mieszkam we wrocławiu..

2005-08-24  23:00 • kacza
e my tam ogniska robimy i jakos nas nic nie straszy

2005-08-01  21:21 • straszek
Ja mieszkam tam niedaleko. Niestety tam nic już nie ma. Byli archeolodzy dawno, znalżli szczątki, zabrali i nic więcej. Byłam tam kiedyś z koleżanką i zwiałyśmy, bo coś nas postraszyo. Już rtam nie chodzę, ale fajnie tam nawet...

2005-07-05  17:11 • Geralt (przemek)
Po zamku już śladu nie zostało , ale fajnie tam jest nawet.

2005-07-05  16:56 • kacza
cze mieszkam niedaleo tego pagórka ok. 300m jakiś Zamek tam był ja go nigdy nie widziałem ale mama mi opowieadła. dziś jóż nic tam nie pozostało jedynie niewielkie wzgórze, łąka. Ten plac jest w posiadaniu mojego kolegii teraz to robimy tam ogniska.