Zamek w Sośnicy

2009-04-21  13:54 • Imię/nazwisko/nick
A ja byłem mieszkańcem Sośnicy i spędzałem mnóstwo czasu na ruinach tego zamku, paląc ognisko ze znajomymi, nieraz przyniósł ktoś kurczaka złapanego w pobliskim kurniku u Pana T.P. Zimą jeździliśmy na łyżwach po stawie. A szkoła miała tam magazyny na ziemniaki i buraki.

2008-03-19  14:29 •
Czy ktoś jest w posiadaniu starych zdjęc lub rycin zamku Korniaktów w Sośnicy??? Nie mogę ich nigdzie odszukać.

Tytuł Wielka szkoda!
2008-03-19  14:20 •
Zamek w Sośnicy jak wiele pięknych budowli na Podkarpaciu niszczeje!!! Czy ktoś nie mógłby się tym naprawdę zająć!!! Zamiast prac archeologicznych i konserwatorskich widać tam jedynie stertę śmieci, która wcale nie upiększa tej budowli!!! Sama tu nic nie zdołam zrobić, ale może ktoś sie podejmie tego wyzwania i zacznie ratować to cudo!!!

ponieważ jestem mieszkańcem Sośnicy i spędzam tam miło czas