Zamek na Ślęży

(Sobótka • Ślęża)

2009-06-01  21:43 • Imię/nazwisko/nick
Witam... zbieram ekipe na wypad na Ślężę - w Noc świętojańską - gdyby ktos miał ochotę, to piszcie na gg : 8783837 - Kasia

Informacje
2009-01-09  16:09 • Malina
Witam!!! Czy ktos by mógł mi pomóc w znalezieniu jakichkolwiek materiałów, ksiażek, artykułów na temat Sobótki, Ślęży. Bardzo proszę o pomoc.

2005-07-11  21:38 • justyna z okolic Bydgoszczy
Bylam w Sobótce w ubieglym roku. Wyprawa na szczyt Ślęży byla byla super. Wogóle wasz region jest spoko, nie to co u nas.

2005-06-25  15:28 • nestor
Bardzo ładne miejse Opolanin

2005-04-14  03:41 • witek

2004-12-21  22:38 • frytka i paulina
Śleż is cool hihihihi bp my numanie jestesmy z Sobótki

2004-09-07  20:20 • zojka23
Zamek "Górka" w Sobótce - piękne, romantyczne miejsce. Polecam wszystkim zakochanym i nie tylko. Miłą atmosferę i specyficzny klimat tego miejsca zapamietacie na zawsze. :-)

2008-03-07  17:41 •
romantyczne to chyba było... ciekaw jestem kto jest odpowiedzalny za wyciecie tych pieknych ponad dwustu-letnich debow w parku obok zamku gdzie mozna bylo chodzic wlasnie na te romantyczne spacery... pozdrawiam

2004-07-02  16:53 • JoKeR
ello wybieramy sie z ziomalami na sleze :D bedzie sieka ktos sie dolaczy???

2004-04-03  00:23 • Exterminator
Obok zamku można urządzać ogniska i sobie pogrilować. Hotel zaprasza na pieczonego kurczaka i jagnię.

2004-04-02  23:22 • Tycjan
Jest tu hotel "Zamek Górka", który posiada 62 miejsca noclegowe. Dobre wykorzystanie zamku.Inni mogliby brać wzór.

2004-04-02  22:05 • Milenka
Zespół pałacowo - klasztorny w Sobótce położony jest malowniuczo wśród lasów u podnóża energetycznie czynnej góry Ślęży w odległości 40 km od Wałbrzycha i 35 od wrocławia

2004-04-02  20:38 • Franciszek
Lubię ten zamek, lubię górę Ślężę. Wiadomo - mieszkam w Sobótce.

2004-04-02  19:26 • Aurelia
Slęża była niegdyś placówką śląskiego pogaństwa. Odbywały się tam coroczne dni kupały (24 czerwca). Do dziś jest kultywowana Noc Świętojańska.

2004-04-02  16:42 • Madzialenka
Byłam w Sobótce, byłam na Ślęży. Świetne podejście. Dzięki temu udało mi się wzmocnić moje piękne mięśnie nóżek (łydki)

2004-03-19  20:37 • Internauta
z Sobótki bardzo blisko na Ślężę, a na jej szczycie schronisko PTTK. Na gvórę można podejść dwoma szlakami.

2004-03-08  18:35 • Johnny
Jeżeli ktoś nie lubi tłoku to polecam dzień powszedni. Na weekend zjeżdża tu połowa wrocławia. W zamku Sobótka - Górka jest hotel z pokojami o bardzo zróżnicowanym standardzie.

2004-03-01  05:10 • Zygi
Sobótka - Śłęża to jedno. Ponoć Niemcy znali dwie tajemnicze sztolnie w pobliżu szczytu góry.Była tam zalana kopalnia, w której była woda, nawet jak w schronisku jej zabrakło.

Dawniej Sobótka - Górka była klasztorem.

Sobótka Górka przedstawia się całkiem nieźle.