Zamek w Skawinie

Chciałbym zagłosować na "Sokół" nasz skawinski zameczek, kiedy sie tu chciałem wpisać to figurowal napis ze na ten zamek nikt nie głosował,a to takie fajne miejsce,a ludzie nie głosują na niego bo go po prostu nie znają, nie jest on tak zareklamowany jak inne, a to czemu bo nie jest w jakims turystycznym kurorcie, tylko jakimś niewielkim miasteczku nidaleko Krakowa. A tu się kruje szmat histori, w końcu Kaziemierz Wielki nie zbudował go tak dla picu. Musiało nim coś kierować ze akórat Skawina a nie inne miejsce. Tak wiec Skawiniacy reklamujcie swój zamek chwalcie się nim,i polecajcie go aby inni też go zobaczyli może w końcu ktoś go doceni i z nim coś fajniejszego zrobi niz tylko Klubokawiarnie i bilard. Pamietajcie nie każde miasto ma swoj zamek,Wam się udalo i to zamek postawiony przez wielkiego monarchęa nie podrzędnego księciunia.Więc stańcie na wysokości zadania i do dzieła.