Zamek w Sierpcu

To nie tak że nikogo nie interesowała sprawa zamku podczas prac drogowych w okolicy kościoła farnego w latach siedemdziesiątych natrafiono na ciekawe znaleziska ale priorytety były ważniejsze i nie zgłoszono tego archeologom

2006-05-06  18:31 • koscielny
zdjec zamku nie ma na 100 % bo nawet nie ma konkretnych wzmianek na jego temat, a jesli chcecie wiedziec cos wiecej o sierpcu zapraszam na mój blog www.starysierpc.blog.onet.pl albo napiszcie mi cos na maila

2006-04-05  21:08 • Marta
Bardzo chciałabym dowiedzieć się, jak wyglądał ów zamek i gdzie dokładnie się zajmował. Czy to jest możliwe?

2005-07-09  05:42 • renata
szkoda ze do dnia dzisiejszego nikogo nie zaiteresowała dokładna lokalizacja tego zamku, jestem ciekawa gdzie sie znajdował i jak wyglądał... moze jakiś plan ... chyba mniej wiecej wiadomo jak wyglądały zamki w tamtych czasach, jestem mieszkanka Sierpca i ciekawią mnie takie rzeczy