Zamek w Rogóźnie

(Rogóźno Pomorskie • Roggenhausen • Rogóźno-Zamek)

zamek
zamek jest dostepny dla wszystkich zainteresowanych trzeba tylko poprosić pana ktury sie nim opiekuje i droga wolna . Zna on bardzo dobrze historie zamku

Tytuł Rogóźno - Zamek
2008-08-19  19:37 • Maxiaolong
Byłem tam tydzień temu. Trudno znaleźć, ale mi się w końcu udało. Niewiele jednak zobaczyłem, bo całość jest na terenie prywatnym a właściciela nie było. Pstryknąłem tylko kilka zdjęć przez zamkniętą bramę gospodarstwa. Od zewnątrz też niewiele widać bo wzgórze jest bardzo gęsto zalesione i na zdjęciu widać tylko liście. Może gdyby to była zima zobaczyłbym więcej... Pozdrawiam serdecznie. To mój pierwszy wpis na waszej stronie, ale pewnie nie ostatni. W ogóle cieszę się że was znalazłem. Zamkami interesuję się już od kilkunastu lat i też mam sfotografowanych ponad setkę. Na pewno będę was odwiedzał, a z czasem może zaproszę do siebie. Na koniec jednak mały prztyczek dotyczący opisu: w 1454 roku rozpoczęła się wojna 13 letnia, a nie 30 letnia. Pozdrawiam!