blankRacot - English version

Zamek w Racocie

Tytuł Wizyta
2009-03-01  05:15 • Imię/nazwisko/nick Wojciech Edward Leszczyński
To prawdziwa perła pamięci historycznej. Miejsce godne polecenia wszystkim tym których interesuje historia Polski. Przepiękne meble i wystrój wnętrz wprowadza nas nie tylko w okres międzywojenny XX wieku ale również w wiek XVIII a nawet XVII. Ja osobiście wspomniałem tam Piotra Bronisza, zwolennika Stanisława Leszczyńskiego.

2004-10-16  06:24 •
to bardzo fajnie ze nareszcie odremontowany zamek . Prosze podac ile kosztuje noclego w RACOCIE; pOWODZENIA;bk Z fRANCJI

2003-05-22  16:24 • Malorita
nie zgadzam się ze stwierdzeniem podanym w ADRESIE, cytuję :"Zamek jest w takim stanie, że raczej nigdy nie będzie miał już własnego adresu". Niestety muszę stwiedzić, że ta informacja jest co najmniej żenująca dla jej autora. Pałac w Raocie, został kompleksowo odrestaurowany, w chili obecnej mieści się w nim wspaniały hotel na 40 miejsc noclegowych, restauracja na 100 osób, sale bankietowe i balowe. atrakcją jest również okazały tzw. apartament prezydencki przeznaczony dla gości. Cały hotel został urządzony stylizowanymi meblami, obrazami i dekoracjami. W takiej postaci działa od początku 2003 roku jako ośrodek konferencyjno - szkoleniowy. W związku z powyższym proszę o skorygowanie tej nieprawdziwej informacji!!!!!!!!!!!!!!!!