Zamek w Raciążku

Zamek z mojego dzieciństwa.W Raciążku mieszka moja babcia.Zawsze się bałam że brat spadnie jak wchodził na mury.Teraz ten zamek wygląda nieco inaczej niż za moich czasów.ale nadal ma swój urok

2006-07-21  15:15 •
bylismy w Raciazku i niestety nie znalezlismy zadnej planszy z historia tego ciekawego zabytku.Zwiedzilismy rowniez ciekawy kosciol - ktorego historia jest pieknie zaprezentowana.-kielczanie

2006-06-22  20:39 • rycerz
Fajne Ruiny, ciekawie położone, ciekawe jak zamek wyglądał rzeczywiście i gdzie są wszelkie wykopaliska z tego terenu?

2005-12-27  01:47 • Puchacz
Ruiny zamku w Raciążku należały przed wojną do Towarzystwa Opieki nad Zabytkami Przeszłości ( w 2006 r. będzie obchodziło stulecie). Z pewnością, ktoś to badał, opisał a na pewno sfotografował. Sprawa do wyjaśnienia w archiwach Instytutu Sztuki PAN, który kokumentację po TOnZ w większości posiada. Zajmę się tym za jakiś czas, wyjaśnię i dopiszę.

2007-11-11  02:34 •
te ruiny są świetne ale gdyby ktoś się nimi zainteresował i8 zrobił tam muzeum albo odrestourował go to by było coś świetnego