Zamek Kazimierzowski w Przemyślu

Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zamek na pocztówce z 1912 roku Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Brama zamku w Przemyślu na zdjęciu Romana Aftanazego z okresu międzywojennego Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zamek Przemyślu na zdjęciu Romana Aftanazego z okresu międzywojennego Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Brama zamku przemyskiego na zdjęciu Adama Lenkiewicza z 1939 roku Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Brama zamkowa na zdjęciu sprzed 1939 roku Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zamek w Przemyślu na zdjęciu z 1936 roku Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zamek Kazimierzowski w Przemyślu na zdjęciu z lat 1014-18 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zamek Kazimierzowski w Przemyślu na zdjęciu z lat 1900-10 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zamek na pocztówce z 1935 roku Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, V 2023 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, V 2023 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Wieża w północnym narożniku zamku, fot. ZeroJeden, VIII 2001 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Budynek bramny i północno-zachodnie skrzydło zamku, fot. ZeroJeden, VIII 2001 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Basteja odbudowana w miejscu odkrytych w XX wieku fundamentów, fot. ZeroJeden, VIII 2001 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Dziedziniec zamkowy i wschodnia wieża, fot. ZeroJeden, VIII 2001 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Północno-wschodnie skrzydło zamku, fot. ZeroJeden, VIII 2001 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - fot. ZeroJeden, VIII 2001 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zamek w Przemyślu na zdjęciu z okresu międzywojennego Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Plan zamku współczesnego według Józefa T.Frazika 'Dzieje zamku przemyskiego od XVI-XX wieku' Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Plan miasta w 2 połowie XIV wieku, zaczerpnięte z: 'Zabytki architektury i urbanistyki w Polsce' Warszawa 1986 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Plan reliktów zespołu rotundy z palatium  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=326&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(326);return false;'>źródło</a>] Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zamek od strony północno-wschodniej według rysunku K.W.Kielisińskiego, 1837, Biblioteka Kórnicka PAN Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Widok od strony wjazdu według rysunku K.W.Kielisińskiego. Biblioteka Kórnicka PAN Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Ruiny zamku w 1870 roku, obraz E.Drdackiego, zaczerpnięte z: 'Zabytki architektury i urbanistyki w Polsce' Warszawa 1986 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zamek na litografii Napoleona Ordy, 'Album Widoków', Seria 6, 1880 Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Zamek w Przemyślu na przełomie XVI i XVII wieku, fragment miedziorytu z dzieła Georga Brauna i Fransa Hogenberga 'Civitates orbis terrarum' Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Próby rekonstrukcji zespołu rotundy i palatium według Aleksandra Żakiego i E.Sosnowskiej  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=326&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(326);return false;'>źródło</a>] Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Drzeworyt, Przyjaciel Ludu 41, 1837 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Przemyśl od północy, litografia Macieja Bohusza Stęczyńskiego z 1846 roku Zamek Kazimierzowski w Przemyślu - Panorama Przemyśla na przełomie XVI i XVII wieku, miedzioryt z dzieła Georga Brauna i Fransa Hogenberga 'Civitates orbis terrarum'