Zamek w Poznaniu

2008-11-09  06:22 • Imię/nazwisko/nick
POZNAŃ DAJE PRZYKŁAD CAQŁEMU KRAJOWI, ODBUDOWUJE SWÓJ ZAMEK NIE WIEM JAK MU TO IDZIE ALE SLYSZAŁEM O TYM. Jak wiecie cos na ten temat to napiszcie

2006-01-22  03:33 • bingo
Szkoda, że zabrakło informacji o Zamku Cesarskim z przełomów XIX/XX wieku zachowanego w bardzo dobrym stanie, jak i o głównej siedzibie Mieszka I i Bolesława Chrobrego na Ostrowie Tumskim. Może Poznań nie posiada tak wspaniałych zamków, jak inne miasta w Polsce, ale mam nadzieje że nie długo Zamek Królewski zostanie wreszcie odbudowany (zrekonstruowany).

2005-12-04  10:37 • final
Ostrow Tumski znajduje sie na wschod od miasta.dolkladnie polnocny-wschod. Szkoda ze nie ma nic o Zamku Cesarskim. Krolewski niestety przegrywa z siedziba krolow pruskich rowniez w kategorii estetycznej.

2004-01-24  04:59 • Waldemar Rekść
Zamek ma byc odbudowany i jest juz gotowy i zatwierdzony projekt rekonstrukcji. Całe szczęście, że znowu polski Zamek Królewski będzie górować nadponurym gmaszyskiem zamku cesarskiego.

2000-10-08  04:46 • Starosta
Bo to moje miasto rodzinne - powody czysto patriotyczne

1999-07-23  21:04 • motoelvis
Gdyz wlasnie tutaj sie urodzilem i bardzo go lubie. Dosc duzo zamkow zwiedzilem w Polsce, wiem, ze nie wyglada on zbyt okazale przy innych budowlach tego typu, jednak jego historii nie tak latwo dorownac. Przeciez to pierwszy zamek krolewski w Polsce !!! (Przemysl II). Mysle, ze mimo wszystko zasluguje na uznanie.

BO MA PASJONUJĄCĄ HISTORIĘ? MOŻĘ JAK MU SIĘ ZROBI REKLAMĘ TO GO ODBUDUJĄ