blankPokrzywno - Deutsch

Zamek w Pokrzywnie

(Pokrzywno • Engelsburg)

spichlerz
możliwe że zawala się ze tarości albo coś mogło spowodować zawalenie się ściany(np.podwoczenie fundamentów przez wodę albo ktos to uszkodzil) to jest pytanie bez odpowiedzi!!!!!

ruiny
2009-04-20  20:12 • rokis1997
a tak faktycznie to kiedy ta ściana się zawaliła? jak wiecie to napiszczie na rokitek1997@gmail.com.

2019-08-18  23:38 •

Engelsburg
2007-07-08  21:44 •
Zamek w Pokrzywnie uległ przez ostatnie dwa lata dużemu zniszczeniu. Dawna suszarnia słodu bądź spichlerz uległ zawaleniu.Wszystko zostało zarośnięte przez drzewa,krzaki i wysokie pokrzywy. Widok jest straszny i nie zachęca przyjezdnych do jego odwiedzin jednak jest nadzieja,że zamek zostanie dobrze zagospodarowany i odbudowany (jak dowiedziałem sie z nieoficjalnych wiadomości). Pozdrawiam Maciej.

2007-11-11  21:55 •
Mam sporo fotek i nawet film kiedyś nakręciłem we wnętrzu tej zawalonej stodoły.Wielka strata ,ze zawala się to wszystko ,czy konserwtor nie moze zadziałać aby zabezpieczyć i znaleźć dobrego inwestrora ,ewentualnie dać dotacje ,temu kto jest właścicielem, aby go odbudował. Bardzo ciekawy obiekt. Kto jest jego obecnym właścicielem ?. I jakie ma plany co do tego pięknego zamku ?. Ktoś coś wie ,prosze napisać .