Zamek w Płocku

2009-04-27  14:46 • Imię/nazwisko/nick
szkoda że autor nie dodał że w latach 1079-1138 zapanowania Władysława Hermana i Bolesława III Krzywoustego Płock pełnił funkcję stolicy Polski

2006-01-04  21:40 • kaka
szkoda mówić napisanie tego co wy musiało zajmować durzo cza?

2005-11-06  01:57 • Adam
Wiem o płockim Zamku Książąt Mazowieckich, bo kilka razy tam byłem z rodziną na wakacjach. Dawno w pałacu na murach płockiego zamku mieściło się Muzeum Mazowieckie.

2005-09-23  03:57 •
jestem pod wrazeniem.tu sie urodzilem.

2005-08-12  02:45 • fajny czlek
przyjemne klimaty , katedra z duszą boga (naprawde tu czuc to cos)

2005-07-12  04:42 • sadie
to bardzo ładny zamek, który tak na prawdę jest wizytówka Płocka. Znajduje się na wiślanej skarpie i jest widoczny już ok 4 km przed Płockiem gdy wjeżdzamy od strony Łodzi, przez most. Oczywiście najpiękniej wygląda zimą i nocą, podświetlony:) a do tego to jedno z magicznych miejsć na świecie:)

2005-05-20  13:59 • jola
Najpiękniej wygląda nocą. Cała skarpa piekne podświetlona

2000-02-23  03:42 • tobrze
wspaniale położony na wiślanej skarpie z imponującym widokiem na Wisłę i w nocny na zamek z rzeki, piękna gotycka wieża zegarowa, piękna pobliska romańska katedra z grobami polskich władców