Zamek w Orłowie Murowanym

2009-06-05  20:43 • Imię/nazwisko/nick
Na dzień dzisiejszy ruiny zamku już nie istnieją. Pozostałości murów obronnych zostały rozebrane a pozyskane z tego cegły zostały użyty to rozbudowy gospodarstwa rolnego. Jedyna pozostałość po zamku to zwalisko cegieł koło dawnego wejścia do lochów. Zamek znajdował się na terenie prywatnym , władze nigdy nie zainteresowały się stanem zamku i jego dalszymi losami po II wojnie światowej.

TytułBiała Dama
2007-04-30  23:23 •
W okolicach tego zamku miejscowa ludność widziała ducha przypominał kobietę w białej sukni i ukazywała się po zachodzie słońca.A właściciel nie jest taki zły tylko nie lubi poszukiwaczy skarbów a można znaleźć tam stare monety np.srebrne

2007-04-30  23:18 •
Jeśli szukacie informacji na temat tego zamku to są w książce zapiski krasnostawskie

2007-03-01  06:31 •
potzrebuje wszystkich informacji na temat ruin tego zamku i wszystkich informacji o walkach w lasach w tej miejscowości pod czas II wojny światowej 511309779

Tytuł; Orłów Murowany
2006-11-26  23:44 •
Do opisu zamku należy dodać (słowa "obecnego" właściciela), że teren na którym znajduje się ruina od 51-go roku jest terenem prywatnym. Wzgórze wraz z pozostałością zamku jest nieogrodzone i dojść można od Pałacu (dawnej szkoły) przez park kierując się w lewo od budynku pałacu,lub bezpośrednio od szosy do Kryniczek, po prawej stronie(100 m od szosy stoi tablica "Teren prywatny", za tablicą gospodarstwo "obecnego" właściciela i za nim ruiny zamku). Chcąc obejrzeć ruiny radziłbym spytać właściciela o pozwolenie bo już ma dość pseudo turystów i może poszczuć psami (duże!!!). S.K.