Zamek na Ostrówku w Opolu

(Opole - Ostrówek • Oppeln • Ostrówek)

śmiech na sali
WIEŻA JEST OBRZYDLIWA... LEPIEJ WYGLADA WIERZA CIŚNIEŃ KAWAŁEK DALEJ. NIE WIEM CZEMU TO MA BYĆ COŚ ZCZEGO MA BYĆ OPOLE DUMNE. ZWYKLY WALEC Z MAŁYM STOŻKIEM NA GÓRZE, NAWET NIE WYGLADA NA ŚREDNIOWIECZNE, BO TEN STOŻEK ZOSTAL DODANY W XX WIEKU. SEWERY CHYBA SIE ZJARAL PRZEZ NAPISANIEM TEGO ARTYKULU, FAKT ZE DWIE ULICE ODNOWIONE- ALE DALEJ SYF I MALARIA. NIC SIĘ W OPOLU NIE DZIEJE, RAZ W ROKU FESTIWAL I TYLE, POTEM NIC NIC NIC, KAZDY STĄD UCIEKA DO WROCKA.

1998-06-12  18:33 • seweryn
1. Wieża Piastowska jest symbolem polskości i zachowała urok średniowiecznych czasów. 2. To przepiękny zabytek historyczny. 3. Opole jest pięknym miastem historycznym, wspaniale odnowionym, a wieża Piastowska symbolizuje miasto w całej Polsce. 4. Opole zachowało ducha historii, a zabytki są wspaniale odnowione. 5. Miasto Opole jest historyczną perełką ze wspaniale odnowionymi zabytkami. 6. Opolanie są dumni z polskości Opola, a Rynek oraz główne ulice: Krakowska i Książąt Opolskich są odnowione i zrekonstruowane na najwyższym światowym poziomie. Zagraniczni turyści są Opolem zachwyceni. 7. Wieża Piastowska zachowała urok z czasów średniowiecznych.

1998-04-23  17:46 • viciu
Jestem opolaninem i choc nie dzialaja szczegoly ;-) to wiem ze zamek, z ktorego pozostala obecnie jedynie wieza, prezentowal sie bardzo okazzale -BTW chcielibyscie skany zdejc zamku ? Jezeli chcecie moge tez poszukac innych maetrialow z opolszczyzny