blankOlsztynek - esk verze

Zamek w Olsztynku

(Olsztynek • Hohenstein)

2009-01-26  05:07 • Imię/nazwisko/nick krzysztof celestyn
ja tez jestem z olsztynka i znam zamek jak inni mysle ze jest on tak atrakcyjny jak i reszta miasta,czyli kiepsko sorry ale to prawda

2006-06-21  13:25 • Aniolek
Zamek, jest naprawdę śliczny, ma klasę... jestem dumna ze moglam uczyć sie w takim miejscu. Byly to zaledwie 3 lata, ale za to jak bede je wspominac... Niestety skończylam szkole przed remontem i nie wiem jak jest obecnie w środku, na pewno dużo się pozmieniało... Zachęcam do zwiedzenia, to urocze miejsce, które kryje wiele tajemnic...moich oczywiście też :) Pozdrawiam Wszystkich... Aniela

2006-02-17  18:26 • conii
wygonić szkołe i zamek oddać miastu w celu podniesienia atrakcyjności Olsztynka!!!!

2006-02-09  18:57 • KOKA
też kocham olsztynek chociaź teraz mieszkam bardzo daleko. KOKA

2005-01-15  07:20 • Urlich von Ikea
Jam jest Urlich von Ikea. Co robi ta banda kmieci na dachu mojego zamku ? Remontują??? My w średniowieczu mieliśmy bardziej zaawansowane technologie... Spalił bym ich wszystkich żywcem (łącznie z dyrektorem tego cyrku).

2004-11-05  21:46 • Dorotka
Obecnie remontowany jest dach zamkowy, a piwnice są naprawde piękne... kiedyś była tam nasza harcówka, a teraz czasem odbywają sie tam koncerty organizowane przez miejscowy MGOK /stanowczo za rzadko, bo klimat i akustyka są wspaniałe.../

2004-09-03  17:12 • BABA
Uczyłam się w tym zamku i miało to swoje blaski i cienie. Rzeczywiście urok to to miejsce ma, ale zimno tam było jak nie wiem co (oczywiście w okresie grzewczym), pewnie ze względu na stare mury, które bardzo wolno się ogrzewały. A ci Krzyżacy... im to kiedyś pewnie było ciepło, bo średniowieczni ludzie chyba byli bardziej odporni, czy co...?

2004-07-26  02:33 • senior
tam poznalem moja milosc,tak na dziedzincu zamkowym dawno

2004-07-22  20:54 • Bełt
Ucze sie w zamku i mogę powiedziec bez wahania ze jestem z tego powodu zadowolony i dumny bo nie każdy ma okazję uczyć sie w historycznym miejscu.

2004-07-07  16:38 • Wiolka
Zamek w Olsztynku kreuje klimat tego miasteczka...dodaje mu powagi i klasy...

2003-12-31  05:36 • robgee
Ten zamek ma swój charakter ma piękne piwnice gdzie znajduje sie klub młodzieżowy,a po za tym chodziłem tam do szkoły.

2000-08-04  03:34 • Bursztyn
Bo jest bardzo ładny i ..... to moje miasteczko!

1998-11-11  00:43 • zbyszek
Zawsze chcialem obejrzec te XV wieczne piwnice (lochy !) i nigdy mi sie nie udalo :^( Moze kiedys ....