blankOjców - esk verzeOjców - Deutsch

Zamek w Ojcowie

Ojców i okolice
Ojców i okolice odwiedzam wielokrotnie, tak jak i całą Jurę... Zawsze jest to odskocznia od codzienności i czas na refleksje. Plon moich wycieczek od niedawna rejestruję na stronie http://smfg.cba.pl, która się rozrasta w formie albumów z fotoreportażami. Warto zwiedzić wszystkie zamki Jury Krakowsko-Częstochowskiej (a może Wieluńskiej) by mieć porównanie wspaniałych kiedyś grodzisk. Pozdrawiam miłośników Jury... Juragos

Tytułzamki
2007-05-26  01:28 •
zamek w Ojcowie jest super,oraz fajne okolice.Byłem tam pare dni temu.

2007-05-28  04:36 • Leon44
Ja tez tam bylam ale ja wole nasz ą ruine w Rudnie ponoć Hrabiostwo Potoccy odzyskali zamek może coś zrobia a może zrownaja z ziemia bo się będzoe lepiej opłacało.to tylko biznes Zapraszam wszystkich do Rudna kTenczynka na zamek a do Tenczynka na odwiedzenie cmentarza na którym leży znany aktor B.Kobiela Pozdrowienia

2006-06-19  02:45 • szuszu
Ja i moja połwa kochamy stare zameczki.Często wybieramy się na wycieczki żeby dowiedzic się czegoś nowego o nich. Ojców...mhm...jeżeli ktos szuka ruin całego zamku to klapa - wieża, kawałek muru... . Ale jeżeli chcecie pomarzyć i zobaczyć to co było kiedyś, odpocząć i posiedzieć między skałeczkami i bujnym lasem. POLECAM>>>> :-)

2006-03-17  21:59 • karolik_10 & Syla_12
no no!! my mieszkamy w OJCOWIE i Ojców rządzi!! A te Warszawskie zamki "królewskie" są do bani:( OJCÓW GÓRĄ!! Pozdro też dla kRAKOWA:):):):):):)

2006-01-05  15:51 • qrczak
zameczek jest boski !! kocham go bywam tam najczesciej jak sie da :) hehe mieszkam w Krakowie wiec czesto :) piekny ogrod i krajobraz to jest to co mnie kreci !! polecam !! jest naprawde cudowny

2005-08-30  07:10 • ania
Jeśli ktoś się wybiera do Ojcowa na kilka dni ,to polecam noclegi w willi "Zacisze". Stoi wyżej inż wszystkie inne i mają tam najpiękniejszy widok na całą wieś i okolice. Można i odpocząć i się zabawić:)

2005-08-02  05:40 • kasi
ojcow to fajne miejsce na spędzanie wolnego czasu;)miszam w pobliżu..... zamek jest dość interesujący;)

2005-05-30  22:00 • Malarka
Nie wiem jak jest na tym zamku. Właśnie jadę na niego z klasą,na wycieczkę . mam nadzieję ,że będzie super.

2005-04-11  17:53 • gch10
Zamek a raczej to co z niego zostało, jest zbudowany w bardzo malowniczym miejscu, szkoda, że jak zawsze na wszystko brakuje pieniędzy i raczej nie ma co marzyć o jego rekonstrukcji. Zrekonstruowano ale tylko makietę. W sumie nie był on taki wielki, nakład finansowy chyba nie był by niebotyczny ale napewno znacznie podniósłby atrakcyjność tych okolic. W ojcowie bywam co roku już od ponad 10 lat. Najchętniej tam wypoczywam. Polecam.

2005-02-27  03:01 • Inezzzzzzzz
m km od niego ale chba nigdy tam nie bylam jednak mysle ze jest collieszkam

2004-04-05  20:15 • Anka
ponieważ ten zamek jest najcudowniejszym , z najwspanialszą historia, niestety nie jest znany, stąd niedoceniany

2000-06-05  07:31 • Artur
Znam go dobrze i lubię. Jest taki kameralny i sympatyczny. No i autentyczny.

2000-01-22  23:26 • Michał
Byłem tam kilka razy i bardzo mi się podobał, ponadto jest tam bardzo fajny "klucznik". I jeszcze jedno, co to jest nick? ja tam wpisałem imię i nazwisko