Zamek Kamieniec w Odrzykoniu

(Odrzykoń • Kamieniec • Podzamcze)

Tu jest super! Zgadzam się z moją kuzynką Eweliną (Jeziorko), która przyjeżdża tu do swojego wujka, czyli mojego taty :P Mieszkamy w Knurów City :(, ale jak byłyśmy młodsze przyjeżdżałyśmy do Odrzykonia w każde wakacje i co dzień byłyśmy na zamku (mamy domek letniskowy w Korczynie)... Oczywiście nie płaciłyśmy za wstęp, bo poznałyśmy właściciela (będąc tam w każdy dzień naszych wakacji, nie było to takie trudne). To naprawdę spoko miejsce jeśli ktoś lubi zamki (choćby i ruiny) ze wspaniałą historią, a nie tylko cudne komnaty pełne pięknych antyków! Ja zakochałam się w nim od pierwszego spojrzenia! :)

2005-07-27  18:27 • lady
Witam. Mieszkam niedaleko Odrzykonia, ale dopiero niedawno odwiedziłam Kamieniec. Szczerze mówiac, spodziewałam sie czegoś lepszego!2 zł, które trzeba zapłacić, zeby wejść na teren ruin, zupełnie nie jest tego warte.

2005-07-27  17:19 • Kamil
Witam jestem z Odrzykonia.Na zamku są fajne traski rowerowe jak np.czarny szlak,ścieszka zdrowia.Polecam tym którzy lubią skaliste trasy rowerowe i mają dobry rower.

2005-06-01  02:38 • lalka
nie warto tu jechać jest do dup********

2005-03-21  08:50 • Maru
Każdego roku jestem na tym zamku z rodzinką bądź z przyjaciółmi w wakacje (minimum raz), ale jeszcze nigdy nie byłem tu zimą. Koniecznie muszę sprawdzić czy o tej porze roku zamek i skałki są tak samo urocze jak latem (ciekawe czy zachody słońca (księżyca również) są tutaj tak samo piękne, a raczej bajkowe o tej porze roku). Pozdrawiam wszystkich, którzy wraz ze mną podążają ponad 30km na rowerku by zobaczyć się z Białą Damą na ruinach zamku ;)

2004-02-22  07:08 • Lechu
Kiedyś przejeżdżałem nieopodal zamku, ale niedobry kierowca tira nie chciał przystanąć chociażby na chwileczkę. Szkoda, że mam tak daleko do Odrzykonia. Mam nadzieję, że kiedyś się uda.

Niegdyś byłem tutaj na wakacjach. Miło wspominam tą budowlę.

2000-07-28  18:03 • Jeziorko
Poniewaz znam ten zamek od dziecka. Zawsze lubie tam przebywac gdy jestem w Odrzykoniu u mojego wujka. Pamietam jak wygladal osiem lat temu. Wiele sie od tego czasu zmienilo. I to mnie cieszy. Pozdrawiam ! Ewelina

2000-01-12  02:26 • raf
bo to najpiękniejsze ruiny w Galicji, a znam chyba wszystkie!

1999-08-02  00:38 • Szaman
Wybrałem ten zamek bo bardzo mi się podoba mieszkam niedaleko i czasami chodzę po jego ruinach

1998-08-15  01:45 • emmabis
Bo... tego lata odwiedziłam Krosno...i okolice.... Piękno wywarło urok, no cóz..... A poza tym, tam coś sie dzieje, moze i "Zemstę" x zobaczymy???? Ach, wspaniałe zachody słońca... Piękna historia, muzeum i militaria... Byłam tam tego lata i cóz???? Poświęcę stronę na ten temat.... :-)) http://www.geoocities.com/Pentagon/Quaters/8887 i kto tylko jest zainteresowany, niech mi napisze!!! Ratujmy ten piękny ZAMEK mój adres (jestem Marja) to: R.D.prod@bindidessert.it PS moja rodzina pochodzi z Krosna.... czy wolno głosować az tak stronniczo? sorry..... :-))

1998-07-06  01:05 • tadek
bo jest pięknie położony i wkomponowany w wychodnie skalne wzgórza. Bo są z niego piękne widoki na b. niski i pogórze a takrze na dalsze pasma, prawdopodobnie b. sądeckiego. Jest wspaniale (bajkowo) widoczny z prządek w zachodzącym słońcu.

Tu mozna zrobic zawodowe zdjecia i Zbynio bo mu Madzia kazala

Sa zarabiste zachody slonca na srednim zamku.