Zamek w Niemodlinie

(Niemodlin • Falkenberg)

Czy ktos z Was moglby podac mi aktualny i aktywny (czyli dzialajacy) kontakt z obecnym wlascicielem zamku w Niemodlinie? Bybym bardzo wdzieczny za pomoc. W tym roku planowany jest start serwisu www.niemodlin.info (prywatny, niekomercyjny, informator turystyczny o zabytkach i atrakcjach turystycznych Niemodlina). Z gory serdecznie dziekuje.

2005-08-21  03:57 • Weronika
Zdecydowanie za. Prywatny właściciel od 15 lat walczy o odrestaurowanie zabytku. Podziwiam go za niesłabnący zapał. Zamek na pewno wygląda o wiele lepiej niż gdy był własnością państwa. Całą twierdzę można zwiedzić bez problemu. Łącznie z lochami i tajemnymi przejściami. To facsynująca 2-godzinna wędrówka z przewodnikiem za jedyne 5 zl. POLECAM. Obecnemu właścicielowi gratuluję i życzę jak najwięcej sił bo na pewno sąmu potrzebne.

2005-08-21  03:07 • Janusz
Byłem tam dziś tj.20.08.2005. Wejście bez problemu, a obiekt jest w remoncie, nie każdy pokazuje mało atrakcyjne ruiny. Punkt dla właściciela (PRYWATNEGO !) za szczerość i zaangażowanie. Pewnie, że mogłoby być lepiej, ale trzeba posłuchać właściciela, a zwłaszcza tego co ma do powiedzenia o należnych mu środkach ustawowo przewidzianych dla właścicieli remontujących obiekty zabytkowe. Zdecydowanie polecam, nie mniej ciekawe niż wyremontowane obiekty.

2005-05-13  04:51 •
Uważam za skandaliczne marnowanie takiego obiektu.Brak wstępu, chociaż widnieje napis o otwarciu zamku dla zwiedzających.Bywało, iż przy okazji jakiegoś festynu otwarto wejście na plac zamkowy.Żenujące.Brak toalet a ta pseudo była przeraźliwie brudna i cuchnąca.Fotografie zamku na stronach urzędu to istna fikcja artystyczna.Proszę obejść zamek od strony szpitala- i nie tylko.To przerażajace.

2004-09-02  05:39 • juraa
Zgadza się. Jestem byłym mieszkańcem Niemodlina i tu się urodziłem. To skadal i dość żenujące że tak wielka budowla i wielka reklama zaproszenie na zamek a nic się nie dzieje. To jawne lekceważenie nie tylko turystów ale też mieszkańców. Dla mnie to przykre.

2004-07-25  04:58 • Krystek
To nie jest głos na tak, tylko na nie. Pzejeżdżając przez Niemodlin widzimy kilka wielkich transperentów "Zapraszamy na Zamek". Nasuwa się pytanie - kogo, kiedy i jak? Próbowaliśmy go zwiedzić, szukaliśmy wejścia. Obeszliśmy dookoła zamek. Jedyne wejście przez drzwiczki w bramie zamkniętej na cztery spusty. Żadnej informacji dla turystów. Jakiś rozwalony nieczynny domofon. I tyle z naszego zwiedzania. Szkoda benzyny, nerwów i czasu.