Zamek w Melsztynie

(Melsztyn • Charzewice)

jestem w melsztynie przynajmniej raz do roku to fajne miejsce choć ruiny są w oplakanym stanie dużo tam niebezpiecznych miejsc /urwiska i przepaście/ zabezpieczone jedynie choć nie wszędzie drewnianymi żerdziami a i ktoś złośliwy zdewastował tablicę info o zamku jednak jakaś mała inwestycja mogłaby rozpropagować i upiększyć to miejsce. pozdrawiam

2006-07-20  17:13 • Evelek kartofelek
:) ten zamek jest poprosru super hiper mega boski,dobrze ze moge go ogladac w kazdej wolnej chwili na zywo:):*pozdrawiam wszystkich turystów i zapradzam do ,,Podzamcza",mozna sie tam niezle wyluzowac:) gdy juz rozbolą was nogi od zwiedzania:):*

2006-01-04  00:31 • Fred
Spytko kto wie to wie że wiadomo że Melszty-City rulezzz :D !!!!

2005-08-02  22:35 • Marzena
pozdrawiam wszystkich ludzi z Sosnowca, którzy mieli okazję odwiedzić Melsztyn, być tam pod namiotami na tzw. "piątce", albo u Pana Stefana na polu - którego zresztą pozdrawiam- ekipa z Sosnowca. Pozdrawiam Kasztelana z zamku - i do zobaczenia nad dunajcem...

2005-07-24  04:39 • anet@
Jakie widoki?!Toć to z dołu widać lepiej niż z góry.Pewnie mnie tu wszyscy zlinczują za taką opinię ale najpierw niech jadą na Wyżynę Krakowsko-Częstochowską zobaczyć szlak "orlich gniazd".Polecam szczególnie maleńki zamek w Mirowie.NIE MA DRUGIEGO TAKIEGO O ZACHODZIE SŁOŃCA!

2005-07-10  22:00 • Kasiulka
Zamek ten ze jest piekny to malo powiedziane jest przesliczny.KOCHAM TO MIEJSCE TE WIDOKI mam tam rodzine i zawsze chetnie tam wracam wszystkim panstwu polecam to miejsce pozdrawiam!!!

2004-08-30  17:57 • spytko z melsztyna
to jest najleposzy zamek bo tu mieszkam obok niego 200m jest super zapraszam

2004-02-17  15:27 • Arkadiusz ze Ścinawy
Jest to naprawdę imponująca warownia. Załuję bardzo, że widziałem ją tylko z asfaltu, bo jadąc tirem kierowca nie chciał się tam zatrzymać. Myślałem, że w tym momencie go obłupię ze skóry. Pozdrowienia dla Spytka z Melsztyna herbu Leliwa!!! Arkadiusz ze Ścinawy.

2000-07-27  05:45 • CdMan
Zamek jest naprawdę piękny - te ruiny jakby przemawiają... Byłem tam parę razy i mam nadzięję, że będę jeszcze więcej !!!

2000-06-11  22:14 • Mirek
Pozostałości średniowiecznego zamku w Melsztynie są przykładem historii budownictwa typu obronnego w Polsce. Pięknie położony na wysokim zalesionym wzgórzu stwarza wrażenie nie do zdobycia. Niestety fakty zaprzeczają wyobrażeniom a historia i teraźniejszość świadczą o wielu tragicznych w skutkach wydarzeniach jakie miały miejsce w Melsztynie. Uważam, że przy odrobinie samozaparcia i wkładu finansowego ruiny zamku mogłyby się stać wielką atrakcją turystyczną. Wszak znajdują się na historycznej trasie wiodącej z Węgier do Polski, która także teraz jest w znacznym stopniu wykorzystywana przez turystów udających się na południe Polski. Głosuję na zamek w Melsztynie także z sentymentu do tych okolic i piękna tutejszego krajobrazu. Mam nadzieję, że zamek w Melsztynie pozostanie świadectwem naszej historii także dla wielu przyszłych pokoleń. Mirek.