Zamek w Melsztynie

(Melsztyn • Charzewice)

Zamek w Melsztynie - Wzgórze zamkowe na pocztówce z około 1915 roku Zamek w Melsztynie - Zamek na pocztówce z 1931 roku Zamek w Melsztynie - Ślady ganku, fot. ZeroJeden, VI 2006 Zamek w Melsztynie - Południowa ściana wieży, fot. ZeroJeden, VI 2006 Zamek w Melsztynie - fot. ZeroJeden, VI 2006 Zamek w Melsztynie - Pozostałości muru północnego, fot. ZeroJeden, VI 2006 Zamek w Melsztynie - Strzelnica w dolnych partiach wieży, fot. ZeroJeden, VI 2006 Zamek w Melsztynie - Południowy narożnik zamku, fot. ZeroJeden, I 2002 Zamek w Melsztynie - fot. ZeroJeden, I 2002 Zamek w Melsztynie - fot. ZeroJeden, I 2002 Zamek w Melsztynie - fot. ZeroJeden, I 2002 Zamek w Melsztynie - fot. ZeroJeden, I 2002 Zamek w Melsztynie - fot. ZeroJeden, I 2002 Zamek w Melsztynie - Ruiny wieży, widok w stronę północną, fot. ZeroJeden, I 2002 Zamek w Melsztynie - fot. ZeroJeden, VI 2006 Zamek w Melsztynie - Widok od północnego-wschodu na ruiny wieży, fot. ZeroJeden, VI 2006 Zamek w Melsztynie - Widok na ruiny Melsztyna z wieży w Czchowie, fot. ZeroJeden, VI 2006 Zamek w Melsztynie - Ruiny zamku w Melsztynie na zdjęciu Kintschera z 1941 roku Zamek w Melsztynie - Ruiny zamku w Melsztynie na zdjęciu z 1942 roku Zamek w Melsztynie - zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, VII 2020 Zamek w Melsztynie - zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, VII 2020 Zamek w Melsztynie - zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, VII 2020 Zamek w Melsztynie - zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, VII 2020 Zamek w Melsztynie - zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, VII 2020 Zamek w Melsztynie - zdjęcie lotnicze, fot. ZeroJeden, VII 2020 Zamek w Melsztynie - Zamek w Melsztynie na zdjęciu z lat 1892-97 Zamek w Melsztynie - Zamek w Melsztynie na zdjęciu z 1905 roku Zamek w Melsztynie - Zamek w Melsztynie na zdjęciu z 1905 roku Zamek w Melsztynie - Ruiny w Melsztynie na zdjęciu z lat 1939-45 Zamek w Melsztynie - Okno w murach wieży, fot. ZeroJeden, VI 2006 Zamek w Melsztynie - fot. ZeroJeden, VI 2006 Zamek w Melsztynie - Plan zamku według 'Leksykonu zamków w Polsce'  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=262&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(262);return false;'>źródło</a>] Zamek w Melsztynie - Plan pozostałości w latach 30. XX wieku według Gabriela Leńczyka (a - wieża, b - wjazd, c - bieg muru, d - zachowana część muru, e - mur oporowy, f - studnia, g - podziemia, h - wejście do podziemi, i - cysterna (?), k - baszta starego zamku, l - podziemia)  [<a href=/bibl_ksiazka.php?idksiazki=69&wielkosc_okna=d onclick='ksiazka(69);return false;'>źródło</a>] Zamek w Melsztynie - Plan zamku według Szczęsnego Morawskiego, Kraków 1863 Zamek w Melsztynie - Drzeworyt według rysunku Jana Matejki, Tygodnik Illustrowany 1866 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek w Melsztynie - Ruiny zamku na litografii Napoleona Ordy, 'Album Widoków', Seria 6, 1880 Zamek w Melsztynie - Drzeworyt, Przyjaciel Ludu 42, 1839 ze zbiorów Biblioteki Instytutu Badań Literackich PAN Zamek w Melsztynie - Zakluczyn, w głębi szczątki zamku Melsztyna, od południa w obwodzie Bocheńskim, litografia Macieja Bohusza Stęczyńskiego z 1847 roku Zamek w Melsztynie - Melsztyn, rozwaliny zamku w obwodzie bocheńskim, nad Dunajcem od południa i zachodu, litografia Macieja Bohusza Stęczyńskiego z 1846 roku Zamek w Melsztynie - Ruiny zamku w Melsztynie na rysunku Alfreda Schouppé z 1860 roku