Zamek w Lubartowie

(Lubartów • Lewartów)

To bardzo miło że nasz zamek nazywany w Lubartowie pałac jest umieszczony na stronie internetowej.....

2006-04-03  22:19 • lubartowiak
no na pewno to jest pałac, szkoda że nie można się dowiedzieć jak on wyglądał jako zamek :(

2006-03-29  04:04 • Qrak
A ja ten zamek widzę z okna w swoim pokoju ;)

2006-03-28  01:52 • gto
MAM ADIN WAPROS JAKI TO JEST ZAMEK CHYBA BŁYSKAWICZY - P A Ł A C !!!!!

2005-10-12  14:53 • Z Lubartowa
Tu jest the best

2005-09-18  19:13 • pg
Witam W tym przypadku mozemy mówić o pałacu typu "Schloss" ,czyli obiekcie spełniajacym funkcje zamku obronnego jak i pałacu nie obwarowanego. Jak juz zostało napisane w informacji o tym obiekcie , pałac ten został przebudowany po wojnach z XVII wieku z murowanego zamku. Czesto bywało ze w epoce baroku, robiono generalny remont zamku obronnego-pozbawiajac go funkcji obronnych a przemieniajac na rezydencje magnackie. Pozdrawiam

2005-08-17  05:34 • lubartowianin
To piękny pałac a nie zaden zamek!

2005-06-06  17:15 • Madzia L. :)
Park jest w porządku, miałam okazję być jeden raz w Lubartowie i siedzieć na jedej z ławeczek. Zamek robi wrażenie z zewnątrz, nie miałam okazji być w środku.

2005-05-09  20:00 • yagoooo
Dokładni, przecież to jest Pałac Sanguszków :P Mieszkam tu o urodzenia i nie wiedziałem że to zamek..:)

2005-05-09  16:28 • Mazbi71
bynajmniej nie chcę oddać głosu. znam ten "zamek" od 30-u lat i do dzisiaj sądziłam że to jest pałac. nadal tak sądzę. zarówno pałac jak i otaczający go park są piękne.

2004-08-19  20:27 • anglos
Piękne zabudowania, z których już tak niewiele zostało zasługują na szacunek. Apeluję więc do Władz miasta o rozsądek. Przestańcie bezcześcić tak piekne budowle bo tracą blask. Lamperie na ścianach, klitowate pomieszczenia i obdarty tynk zupełnie nie pasują do scenerii. O stanie zabudowań znajdujących się w parku nawet nie wspomnę.