Zamek w Lubaczowie

W widłach Sołotwi i Wiszni , a nie LUbaczówki .

zapraszam na strone www.history.one.pl Historia Zabytki Genealogia Powiatu Lubaczowskiego

ludzie zyjecie na tym forum!to miejsce to kawalek mego zycia.wielki sentyment.sentymenty nie sa modne i potrzebne ale niech tam bedzie,moge byc sentymentalny.a w polityce to nic sie nie dzieje wszystko ok?

2006-08-20  17:54 • ja
Widzisz justyśka co innego cię interesuje. Tu nie ma huku, nie ma ruchu. Wyjdziesz z miasta i zaraz łaki pola lasy. ładne małe centrum. Tanio można wszystko kupić. W poniedziałki jest duży bazar. Biedronkia jest najdłużej czynna. Atmosfera jest jak w małym miasteczku. Może nie ma tu pracy, ale jest wiele innych rzeczy.

2006-07-31  04:44 • justyśka
sorry ale ja tu mieszkam i nic ciekaweg nie ma ,,,,wiocha zabita dechami!!!!pozdrawiam

2006-04-07  01:14 • zylo
najpiękniejsze dziewczyny tylko z galicji !! żona i kochająca teściowa z lubaczowa. tesknię za tak zwaną krywulą, kolejowym mostem żelaznym nad rzeką - niestety mieszkam od paru lat w szczecinie - szkoda tylko że mamusi z nam tutaj niema!!!

2006-03-20  18:58 • petricos
Piekne miasto. POLECAM wszystkim wrto odwiedzić!!!

2005-12-20  20:41 • krystian
Lubaczów jest super fajne sklepyi okolice no i dużo bazarów na których można kupić fajne rzeczy

2005-10-14  03:21 • romi
Lubaczów , ach ten Lubaczów , ta mała mieścina co inne zagina.... to tylko fragment piosenki , którą spiewaliśmy w podstawówce w latach sześćdziesiątych. Nie mieszkam tam prawie 40 lat , ale bywam tam kilka razy w roku, by nabrać energi do dalszej pracy. To moje sentymentalne miasto... miasto mojego dzieciństwa, miasto moich marzeń i snów... Ach ten Lubaczów...

2005-10-07  21:00 • marconi
też jestem lubaczowiakiem wprawdzie nie z urodzenia ale z racji edukacji w podstawówce i wspaniałym /w latach 60 -ych/LO.Ogromny sentyment do czasów,szkoda że tak odległych ale jak pięknych także tęsknota za niepowtarzalną atmosferą i pięknem miasta i okolic.

2005-09-10  01:07 • Rycho
E tam wiekszosć tych co tu mieszkają to zajechani, no ale dlatego jest tu ta wiejska atmosfera.A te spojrzenia jak by kto komu o dwa palce miedze zaorał!

2005-08-25  01:10 • maniolo
urocze miasto!bylem tam parokrotnie!ma swoj niepowtarzalny klimat i otwartych mieszkancow!warte zobaczenia!polecam goraco!pozdro ze slaska dla wszystkich

2005-08-20  18:37 • karolina
lubaczów jest zajebi...!!!mieszkam tu od dziecka i nie zamienilabym tego miasta na zadno inne!!!

2005-07-16  02:38 • gosiek:-)
lubaczów to cool miejscowość. ciekawe zarysy historyczne i nie tylko. Watto je odwiedzić:) naprawdę:)

2005-06-21  16:31 • zygi
miasto jest bomba ma swój klimat i każdy kto tu sie urodził na pewno chetnie wraca w te regiony pozdrawiam wszystkich Mieszkańców i tych którzy opuścili Lubaczów z tych czy innych powodów siema

2005-05-20  04:59 • Krakowianka
W latach 60 XX w odbywały się tutaj potańcówki,wieczory taneczne,koncerty zespołu rokowego(miejscowego).Niezwykle fascynujące były lochy-korytarze, które prawdopodobnie prowadziły aż do Jarosławia.W Lubaczowie spedziłam 18 najpiękniejszych moich lat.Pozdrawiam Lubaczów i Miszkanców.

2005-03-02  04:21 • wadcław
Wacław Kwapiś :) okolica je piekna,ludziska tez,normalnie wszystko jest ok.... aktualnie w starym parku odbywaja sie popijawy pijawy :) pozdrawaim wszystkich wacław

2004-07-31  04:29 • KUBA
KOCHAM TO MIASTO. CZĘSTO MNIE TU NIE MA BO MNIE WŁÓCZY PO ŚWIECIE ALE JAK TU WRACAM TO AŻ SIĘ ŁZA W OKU KRĘCI ŻE JESTEM TU GDZIE SIĘ URODZIŁEM :)

2000-08-28  20:21 • waldek
wystarczy spojrzec na adres e-mail, by wiecej nie pytac

2000-08-16  23:27 • olek
bo mi sie podoba

1999-09-07  21:00 • chomik
Urodziłem się w Lubaczowie. Przedszkole do którego uczęszczałem znajdowało się w obrębie fosy. Jako dzieciak spędziłem bardzo dużo czasu na "terenie" zamku (jego pozostałosci). Z zamkiem wiąże się legenda: W czasie jednego z najazdów tatarskich "własciciel" zamku żegnając się z ukochaną chciał powiedzieć "Luba czuwaj" lecz strzała ugodziła go w piers i zdołał powiedzieć jedynie "Luba czuw..." i stąd pochodzi nazwa miasta (LUBACZÓW).

Okolice, lasy, bardzo piekne, mili ludzie. Zamek tez ciekawy, cos innego dla pocieszenia oka.

Piekne okolice, wspaliala atmosfera, i warto zwiedzic te czesc Polski.