blankLanckorona - Deutsch

Zamek w Lanckoronie

Cudowne & Ciekawe
Tak co do Zamku to jest tam odczucie jakby czas się zatrzymał. Byłem tam raz i wiedziałem już że jeszcze nie raz musze tam już przyjechac, To było wrazenie jak dla niektórych są góry, czuje się że ten zamek kryje swą dużą tajemnice może też tak jest jeśli też jest ten tunel. Pozdrawiam wszystkich

Legenda
2008-09-21  18:03 • Historx
Jest kilka legend o których autor strony nie napisał np. Legenda o tunelu łączącym ten zamek z zamkiem na górze Żarek w Barwałdzie. Jest to bardzo prawdopodobna legenda ponieważ są w literaturze wzmianki o wejściu ukrytym w studni i o kilku ucieczkach tym tunelem. W Lini prostej to jest ok 5 km i jest kilka tąpnięć ziemi w tej Lini. Nie rozumiem czemu tam nie są prowadzone żadne badania

2006-08-22  18:37 • wodnik
Zwidzałem te ruiny w sierpniu 2006 i jestem cały czas pod ogromnym wrażeniem. I to miasteczko... po prostu bajeczka. Polecam sprawdźcie sami.

2006-03-23  17:20 • basia
bo jest to sliczne miejsce gdzie uwielbiam spedzac wakacje i poznalal tam mojego ukochanego

2005-07-12  01:33 • misza
Lanckorona to tajemnica,coś w przestrzeni,coś co jak wirus obezwładnia nas nieuleczalnie,kto Ją zobaczył zostaje Jej niewolnikiem na zawsze,chce być Jej niewolnikiem na zawsze.zby

1999-09-17  17:13 • Sypek
Lanckorona to jedno z nielicznych (byłych) miasteczek w których czas zatrzymał się. Ruiny zamku zawsze górowały nad nim.

Bo jest niedaleko miejsca gdzie mieszkam!!! jest piekny i bardzo go lubie