blankKurozwęki - Česká verze

Zamek w Kurozwękach

2005-11-10  19:09 • Ruphert i Rico clown circus show
wystepowalismy jako artysci...korzystalismy jako goscie,fantastyczne miejsce super!!klimat,atmosfera i ludzie.Pan Popiel (ktorego mielismy przyjemnosc poznac)jest bardzo przemilym czlowiekiem,ktory tworzy klimat tego miejsca.Napewno wrocimy!!!alle chcemy spac w herbaciarnii!!Pozdrawiamy Wszystkich

2005-09-19  17:13 • Monia
Jak dla mnie to było strasznie beznadziejnie!!! NIc ciekawego !!!!

2005-08-22  21:15 • Legwanqa
Zamek jest piękny. Mam rodzinę w kurozwękach i jestem tam co roku od ok. 10 lat. Pałac i dolna część kurozwęk jest wyremontowana lecz-niestety rynkiem chyba nikt nie ma ochoty się zająć a wszędzie walają się jakieś papierki. Dopiero droga na dół z rynku na pałac jest wyremontowana prze Klub Miłośników Kurozwęk. Atrakcje sie po pewnym czasie nudzą bo są to w zasadzie tylko zwierzęta (bizony, 1 sarna, 4 lub 5 strusi, świnie wietnamski, dziki, kury lilputki, bażanty, wielbłąd i 2 krowy bydła szkockiego). Jest jeszcze zwiedzanie pałacu, przejażdżka na wielbłądzie, możliwość wypożyczenia koni (araby) Ale i tak uwielbiam tam jeżdzić!

2005-06-29  21:32 • beata
Jeszcze tam nie byłam, ale wybieram się w wakacje.

2005-06-19  01:35 • mona
Bardzo piękna okolica. Spędzam tam często czas od wielu lat. Pozdrawiam

2005-04-28  18:57 • Motyl
Piękne położenie zamku, serdeczna atmosfera! Jestem pod wrażeniem po ostatnim szkoleniu zorganizowanym przez wydawnictwo Nowa Era.

2005-04-23  20:07 • żywiena
u nas w ściborzycach też jest zespół pałacowy Popielów,wpisany na liste zabytków- szkoda ze" w opłakanym stanie". Może z Bożą pomocą uda się go odbudować.Mogiła Popiela znajduje się w Wysocicach k/ Krakowa Podziwiam Wasz pięknie odbudowany zamek.

2005-02-27  16:39 • ZDZIESZOWICZANIN
FAJNA I MIŁA WIOSKA,ZAMEK WRESZCIE ODBUDOWALI-CHWAŁA POPIELOWI ZA TO-CZESTO TAM JESTEM

2004-09-12  18:25 • edyta
W drodze z Szydlowa trafilismy do Kurozwek. Juz z oddali w olbrzymim starym parku prezentuje sie stylowy i zadbany Zamek Popieli. A ze prace restauracyjne trwaja - wiec bedzie coraz piekniej! Styl zachowuje nawet zastawa porcelanowa na ktorych podaje sie polskie potrawy. Widac ze wlasciciel ktory wrocil z Belgii ma glowe na karku. Dbajmy o polskie zabytki! Pozdrawiam!

2004-03-23  00:58 • Przemas
To piekny pałac i piekne miejsce...... Często tam bywam. Pozdrawiam Kurozwęczan

2003-07-24  16:18 • mycha
ten zamek jest piękny

2003-04-24  20:31 • Lilak
Zameczek piękny,okolica przytulna, atmosfera super, niskie ceny kawy !! domowe ciasta i obiady i jeszcze bizony i bryczka!