Zamek na Mirowie w Książu Wielkim

(Książ Wielki • Mirów)

moja szkoła ;)

Witam! Zamek jest naprawde piekny, robi wrazenie i naprawde polecam go zobaczyc. Przyjezdzam do K.W co jakis czas na dzialke i lubie tam byc jest tam "taki klimat" nie da sie tego opisac. Boli tylko to ze niszczeje ale sa na to sposoby zeby zadbac o niego wczesniej przyjezdzaly kolonie obok sa stawy co prawda hodowlane ale mozna by udostepnic jeden z nich dla turystow byloby to z pozytkiem i dla zamku i dla samego Ksiaza i jego mieszkancow. Okolica piekna ale turysci musza miec rozrywke. Zapraszam wszystkich turystow i pozdrawiam

2007-11-16  17:18 •
Mogę jedynie potwierdzić słowa "Cichy BOB-a". Szkoda tylko, że Gmina nie dba o ten jakże piękny obiekt. Może administrator usunie, ale warto wejść na stronę http://wladek50.w.interia.pl/ksiaz.na.gl.html i poczytać "Małe co nieco".

2005-10-11  17:11 • hekse
zamek istotnie sliczny.Piekna okolica ...Tylko do jakiej cholery powstala tam szkola rolnicza...?Dzieci w wieku giomnazjalnym maja tendencje do niszczenia wszystkiego..zero szacunku.Uwazam ze to miejsce bardziej pasuje na prestizowy uniwersytet z internatem,ktory zarabialby sam na siebie.Serce mnie scisnelo gdy zobaczylam ze w starej kapliczce jest skladzik na narzedzia...

2005-07-08  21:40 • mysza
jeszcze nie byłam ale niewdługo zwiedze go

2005-03-28  02:53 •
ZAMEK JEST SUPER !!!

2004-09-17  22:37 • etanol
Zameczek całkiem ,całkiem ,ale zgodze się z poprzednią opinią ,że zdjęcie to nie wyraża całego piękna jakim można sie (nachapać) będąc tam na miejscu i oglądać zamek na żywo osobiście byłem tam 3 razy i nie omieszkam przyjechać ponownie (nie tylko ze względu na zamek).Pozdrawiam wszystkiich mieszkańców oraz osoby wizytujące stronke (peace and Love) od Sławka Bielsko-Biała Pozdrawia;)

2004-01-06  20:46 • Bullu
Jest to jedyny znany mi bliżej zamek w mojej okolicy :)

2003-03-11  19:14 • kmk
Argumentacja to: mieszkam w Książu W i bardzo podoba mi sie ten zamek ;-) Co do samej stronki - no coż: Opis troche skromny na tej stronie ale podoba mi sie rycina z 1860 roku. Sugerowalbym zmienic zdjecie pałacu - ta ponura ciemna fotografia nie oddaje w pełni wdziekow tej wspaniałej budowli. Znacznie lepszy efekt można tez uzyskać fotografując zamek od strony północnej wraz z fragmentami murów. Zapraszam na moją strone http://www.ksiazwielki.prv.pl