blankKrosno Odrzańskie - esk verze

Zamek w Krośnie Odrzańskim

(Krosno Odrzańskie • Crossen an der Oder)

Tytuł Po remoncie
2009-06-26  03:22 • Imię/nazwisko/nick
Witam, Zamek w Krośnie Odrzańskim został odrestaurowany, częściowy odbudowany i teraz jest co oglądać i wewnątrz ale także na zewnątrz. Wszystkich miłośników zamków gorąco zapraszam do obejrzenia efektów pracy. Warto!!!

Tanim kosztem
2006-11-04  21:51 •
Witam wszystkich miłośników zamków, starych budowli, przyrody i NASZEGO KROSNA ODRZAŃSKIEGO! Smuci mnie to że nasz zamek jak mówią ludzie to ruina. Też tak myślałem dopuki tego miejsca nie odwiedziłem. Mimo małych pieniędzy przeznaczanych na remont tam się coś dzieje. Zamek warto odwiedzić! Myślę że najtańższym sposobem urozmaicenia tego miejsca będzie postawienie dodatkowo jeszcze kilku drewnianych rzeźb i posadzenie paru roślin (np. bluszcz którym można by było zasłonić to czego nie chcemy pokazywać o ile tam coś takiego jest). A co do krosna to uwarzam że nie potrafimy ,,sprzedać się" turystą. Z tej tablicy informacyjnej w porcie ja(mieszkam tu 24 lata), po krótkim zastanowieniu ,,zakumam" o co chodzi, ale ktoś kto tu jest pierwszy raz pójdzie tylko do Siemka na kebaba i piwo.

2006-04-02  03:25 • yin
Klub Homo artifex ostatnio przestaje się starać.tylko pan Szymczak robi co może, a prawda jest taka, że potrzeba naprawdę trochę kasy, by z zamku nie pozostała ruina.Pieniędzy oczywiście nie ma,bo i niby skąd. Miasto nie wyłoży.A przydałoby się "chociaż" na belki rozpierające mury, bo inaczej wszystko zawali się do środka.Mieliśmy rynny, ale ukradli...Jeśli więc chcecie zobaczyć zamek,a naprawdę warto,to radzę się pospieszyć.Pozdrewiam wszystkich tubylców.

2006-03-08  21:06 • byla krosnianka
Czesc pozdrawiam wszystkich mieszkancow k.o. zamek rzeczywiscie jest wspanialy ale niestety w ruinie i sie zapada koszty na tao sa wielkie.Ale gdyby nie ten zamek to sylwester nie bylby taki fajny huczny .pamietajmy o nim iodbajmy o niego bo jest czescia naszego krosna.nie dajmy mu zniknac z panoramy miasta

2005-11-17  01:29 • bohdan
Byłem na zamku kilkakrotnie.Jest wspaniały. Wspaniali są rónież ludzie ze stowarzyszenia Homo Artifex. Nigdy wcześniej nigdzie nie spotkałem ludzi bardziej oddanych swojej pasji. Miałem szczęscie spotkać Ich przez 1,5 roku mojej pracy w Krośnie. Sam zamek jest zabytkową perełką. Szkoda tylko, że z dalekiej Warszawy nie widać potrzeby przywrócenia jego dawnej świetności.

2005-10-19  14:29 • ARTURO
Pozdrawiam Wiesie Podhorodecką-........... oraz wszystkich znajomych z Krosna. Arek S. z Elbląga

2005-10-13  15:28 • Pawcio Zielona Góra
jest stary ale jak Szymczak się postara to może coś z tego będzie!!!!!!!!!!

2005-07-06  23:18 • qbadm
Heyah wszystkim! Jestem ziomalem spod Łodzi, ale w tym roku uderzam w Wasze strony, gdyż słyszałem ze to piękna kraina!!! Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych a szczególnie alihe:)

2005-07-06  00:46 • pyłek
czy masz zdjęcia wieży znajdującej się po drugiej stronie odry w parku z której jest bardzo piękny widok na zamek i miasto

2005-04-23  01:08 • anula
dziwi mnie że tak mało osób wypowiada się na temat zamku krośnieńskiego - ludzie chyba nie czujecie klimatu - nie wiecie co tracicie!!!

super miejsce czuć dawne czasy, piękny sylwester na zamku, powinien być co roku tam. Czuć historię.zapraszam.

2005-03-06  01:28 • anula
tak ten zamek jest exstra,ma w sobie to coś!!!jest inspirujący od kazdym względem!!!

2005-03-03  21:07 • ADA
tEN ZAMEK JEST PO PROSTU CUDOWNY MOŻEMY ZWIEDZAJĄC TEN ZAMEK DOWIEDZIEĆ SIĘ WIELE CIEKAWYCH ŻECZY

2004-10-23  15:32 • Skeba
Ten zamek jest świetny, mieszkam w Krośnie to wiem,HOMO ARTIFEX pracują nad nim.Polecam wszystkim miłośnikom histori

2004-08-30  19:40 • olo63
Byłem w tym zamku , jest fascynujący rzeczywiście , choć szkoda że ostatnia powódź poczyniła wiele strat. Tymnieniej warto go odwiedzić bowiem grupka fascynatów robi co może aby pobyt na zamku był atrakcyjny. Galerie i wystawy w dużym stopniu oprate o regionalne znaleziska , warto to zobaczyć. Obsługa grup turystycznych w kilku językach . Można tam dotrzeć drogą lądową jak i rzeczną albowiem w okolicach zanjduje się port rzeczny. Wspaniały klimat dla stowarzyszeń i bractw rycerskich. Polecam i zapraszam - mieszkaniec Wrocławia

2004-06-27  06:29 • barwol3
Krośnieński zamek jest wspaniały. Polecam wszystkim miłośnikom. Przy zamku jest również ciekawa wystawa muzealna. Zamek można zwiedzać tylko w soboty od 10- 12.00 ponieważ prowadzone są tam prace remontowe. W planie jest remont krużganków , niestety wschodnie skrzydło zamku jest mocno zniszczone i grozi mu zawalenie. Posiadam ciekawe ( współczesne ) zdjęcia zamku. Zainteresowanych zapraszam : email barwol3@wp.pl

2004-06-26  18:45 • barwol3
Zamek krośnieński posiada bardzo ciekawą historię i pomimo iż jest mocno zniszczony jest wart oglądnięcia . Zapraszam wszystkich miłośników historii.

2003-08-31  03:22 • daro
kocham ten wspaniały zamek podoba mi siętam wszystko jestem członkiem stowarzyszenia "HOMO ARTIFEX" które opiekuje się tym zamkiem Zamek ten jest natchnieniem dla artystów jego dusza i tajemniczość pozwala cofnąć sie w czasy średniowiecza , jest to natępny z cudów świata zapraszam...................................................................... on nie może umknąć uwadze!!!!!!!!!