Zamek w Krajence

(Krajenka • Krojanke)

lol...po pierwsze ten zamek ni istenieje juz od dawien dawna....zostal po nim tylko mur obronny tzn kawalek tego muru obronnego...jezeli wy kościół sw. Anny nazywacie zamkiem to co wy robiliscie na lekcji historii??:P Kościół sw.Anny niejest zamkiem!!

2006-07-11  02:31 • koniu@Artur
nie martwcie się, ja tam tez spędziłem 3 najpiękniejsze lata, ale.... jaki zamek ;) a zdjęcia.... hmmmm chyba ich brak

2006-06-10  02:46 • Moniura
mozna się w nim również modlic poniewaz tam jest teraz kościół i wierni chodzą ta do kościoła na16:00

2006-06-04  20:01 • Bilex
Nie ma lepszego miejsca gdzie można by żyć.

2006-06-03  18:37 • Bilex
Mieszkam w Krajence od paru ładnych lat i nigdy nie widziałem piękniejszego zamku. Poza tym jest to najpiękniejsze, bardzo malownicze miasto w wielkopolsce.

2006-05-29  16:50 • baham
warto zobaczyc zamek z 18 w teraz aktualny kosciuł zaoraszam wszystkich pozdrawiam

2006-05-09  01:06 • Czegross
Mieszkałem w moim mieście i pamiętam jako mały chłopiec jak ludność i mieszkańcy wiosek budowali "spontanicznie" mur oporowy od strony młyna, aby zachować zamek i udało się. Moje córeczki też zamek widziały. Polecam widok z wieży zamkowej.

2006-01-10  18:11 • j
malo zdjec

2005-09-26  00:39 • Szczepan
Spedzilam cztery super lata w Krajece i nie wiedzialam, ze tam jest zamek. Wstyd mi. Gdzie on jest? Jakies zdiecia?

2005-09-05  15:09 • k.sz.
ZAmek w Krajence warto zobaczyć ponieważ ta sierniowieczna budowla jest piękna i interesująca.Wiem bo tu mieszkam

2005-08-30  22:05 • Napster (Dj.Wujek)
mieszkam w ty mieście i i myślę że zamek jest wypas,a ciekawe jakie ciekawe znaleziska można by było znaleść przy próbie wykopalisk albo w podziemiach gdzie leżały jeszcze niedawno trumny sze szkieletami ludzkich ciał :)

2005-08-09  18:25 • doktorek
trzeba zobaczyć tą miejscowość, jest przepiękna, malownicza i czysta a ludzie tam mieszkający są bardzo serdecznie

2005-05-12  00:35 • Piła
Dlaczego nie ma zdjęć tego zamku? Przecież to jest jeden z najciekawszych zabytków północnej wlkp.

2005-04-22  03:03 • nati
ja mieszkam pareset metrow od tego przepieknego zamku.czy widzieliscie go w nocy? jest cudowny

2005-04-09  23:54 • walen
dlaczego nie ma zdjec ?

2005-04-05  03:49 • Andzia
Warto było by zamieścic jakieś fotki widoku na zamek jest on naprawdę okazały!! Pozdrawiam mieszkańców Krajenki

2004-12-26  05:59 • gostek
fajne miejsce, ale poprzedni ksiądz proboszcz doprowadził je do ruiny.

2004-12-24  22:53 • PB
Jest to najpiękniejszy zabytek na terenie gminy i miasta Krajenka.

2004-10-25  20:51 • nz
Aktualnie trwają prace renowacyjne kościoła, zamku, majace na celu osuszenie budynku, udostępnienie wiezy oraz podziemi do zwiedzania. Dodatkowo juz od 2 lat prowadzone sa prace wykopaliskowe majace na celu odtworzenia ksztaltu zamu z jego fundamentów prace te potrwają jeszcze kilka lat.

warto go zobaczyć